Απάνθρωπες εικόνες: Τουρκικό λιμενικό χτυπάει μετανάστες με στειλιάρια και τους σπρώχνει στο Αιγαίο

Την ώρα που ο Ερντογάν, ο Ακάρ, ο Μπαχτσελί και όλη η παρέα μάς κουνούν το δάχτυλο λέγοντας ότι το Αιγαίο είναι μία εκατόμβη νεκρών με υπαίτιους τους Έλληνες, την ώρα που διατυμπανίζουν τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στο εξωτερικό (όπου συνεχίζουν να τους ακούν ακόμα) ότι οι Έλληνες στο Αιγαίο πνίγουν μικρά παιδιά, την ίδια ώρα και προς απάντηση σε όλα αυτά τα μυθεύματα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης αναρτά ένα βίντεο που προβάλλει την μοναδική αλήθεια. Χωρίς φίλτρα η ωμή αλήθεια…

by Times Newsroom

Μικρά παιδιά και γυναίκες ουρλιάζουν… Εικόνες που αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά της εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία.

Το φως της δημοσιότητας, λοιπόν, βλέπει ένα βίντεο που δείχνει την τουρκική ακτοφυλακή να προωθεί βίαια μετανάστες στην Ελλάδα.

Το βίντεο κοινοποίησε στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ο οποίος σημειώνει πως στο απόσπασμα απεικονίζεται η τουρκική ακτοφυλακή να σπρώχνει (push forward) μετανάστες στην Ελλάδα. Όπως λέει ο κ. Μηταράκης αυτό αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Κοινής Δήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε από πρόσφυγα ο οποίος διασώθηκε από τις ελληνικές αρχές. «Πρόκεται για περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, στη βάρκα του περιστατικού το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες εκτυλίχθηκε στο Αιγαίο, είναι γεμάτη από μετανάστες οι οποίοι φωνάζουν απεγνωσμένα κατά τις βίαιες πρακτικές των Τούρκων. Η βιαιότητα των τουρκικών αρχών μάλιστα είναι άνευ προηγουμένου αφού εμφανίζονται άνδρες να χτυπούν με στειλιάρια τους μετανάστες.

Δείτε το βίντεο:

Πηγές υπ. Μετανάστευσης: Η Τουρκία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της

Νωρίτερα η Αθήνα απάντησε στα νέα fake news που διέδωσε σήμερα Τετάρτη (5/10) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το μεταναστευτικό. Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την παντελώς ψευδή ρητορική που ξεκίνησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σχετικά με ό,τι συμβαίνει στο Αιγαίο με τους παράνομους μετανάστες σε σημερινή του ομιλία.

Ο Ερντογάν υποστήριξε χαρακτηριστικά: «βλέπουμε πώς τα ελληνικά πλοία θάβουν αθώους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Έχουμε ακούσει τίποτα από τον κόσμο;».

Πηγές Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρουν:  «Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της. Ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα.

Όμως η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορα της, με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.»

Ο Ερντογάν, υποστήριξε, επίσης σήμερα, ότι είναι η Τουρκία που διασώζει τους μετανάστες επειδή οι Τούρκοι ως μουσουλμάνοι, «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του ισλαμισμού».

«Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι εμείς είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού μας» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εξωφρενικοί αυτοί ισχυρισμοί του προέδρου της Τουρκίας έγιναν στην ίδια ομιλία στην οποία αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο είπε «ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Εναντίον ποιου; Ενάντια στην Τουρκία».

Ερντογάν: Επιμένει στα fake news – «Τα ελληνικά πλοία θάβουν αθώους στο Αιγαίο»

Νωρίτερα, στην παντελώς ψευδή ρητορική την οποία δεν δίστασε να αναπτύξει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σχετικά με ό,τι συμβαίνει στο Αιγαίο με τους παράνομους μετανάστες επέμεινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του την Τρίτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε χαρακτηριστικά: «βλέπουμε πώς τα ελληνικά πλοία θάβουν αθώους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Έχουμε ακούσει τίποτα από τον κόσμο;».

Ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, υποστήριξε, επίσης, ότι είναι η Τουρκία που διασώζει τους μετανάστες επειδή οι Τούρκοι ως μουσουλμάνοι, «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του ισλαμισμού».

«Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι εμείς είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού μας» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εξωφρενικοί αυτοί ισχυρισμοί του προέδρου της Τουρκίας έγιναν στην ίδια ομιλία στην οποία αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο είπε «ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Εναντίον ποιου; Ενάντια στην Τουρκία».

«Ο,τιδήποτε και να κάνεις, εμείς θα κάνουμε πάντα αυτό που πρέπει και είμαστε έτοιμοι για να το κάνουμε» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό και χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς εννοεί.

Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην υπεροχή της Τουρκίας και στο πώς ξεχωρίζει για την οικονομία της, στις στρατιωτικές της δυνατότητες και στην προσφορά της σε ανθρωπιστικά ζητήματα αλλά και στους γκιουλενιστές τους οποίους κατηγόρησε ότι «η οργάνωση FETO δεν διαφέρει καθόλου από την ISIS. Η μία είναι η αδελφή ψυχή του άλλου».

Κύθηρα: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 46 αλλοδαπούς – Οι 16 είναι ανήλικοι

Για ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου «ΤΡΑΧΗΛΟΣ» νότια των Κυθήρων το οποίο πιθανόν να μεταφέρει αλλοδαπούς, ενημερώθηκε το πρωί της Κυριακής η Λιμενική Αρχή Κυθήρων.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν με περιπολικά οχήματα στην ανωτέρω περιοχή όπου εντόπισαν ιστιοφόρο σκάφος σε δυσχερή θέση, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν (άνεμοι Δυτικοί, Βορειοδυτικοί εντάσεως 7 Μποφόρ), ενώ εντοπίστηκαν επίσης τέσσερις αλλοδαποί σε βραχώδη ακτή απέναντι από το ιστιοφόρο.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έσπευσε το Α/Κ σκάφος «ΕΡΑΤΩ» Τ.Κ. 14, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχή Κυθήρων καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή των οποίων διασώθηκαν οι τέσσερις αλλοδαποί και ρυμουλκήθηκε το ιστιοφόρο σκάφος στον λιμένα Καψαλίου, όπου αποβιβάστηκαν συνολικά 46 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 17 ήταν άνδρες, 13 γυναίκες και 16 ανήλικοι, (επτά κορίτσια και εννέα αγόρια), στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Κυθήρων με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) προέκυψε η εμπλοκή τεσσάρων διακινητών, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Οι τέσσερις διακινητές είχαν τη διακυβέρνηση τους σκάφους, κατά τη διάρκεια της παράνομης μεταφοράς, κατέχοντας διακριτούς ρόλους ως προς τις διάφορες ενέργειες-εργασίες πάνω στο σκάφος, το οποίο λόγω των υπεράριθμων επιβαινόντων ήταν ακατάλληλο για πλεύση. Το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κυθήρων, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com