Αποχωρεί από το «Κόκκινο» η Ευγενία Λουπάκη – «Δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου»

«Εκφράζω την αγάπη και τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου που αγωνίζονται για ανατροπή αυτής της προσβλητικής απόφασης», σημειώνει για την παρ'ολίγον απόλυσή της από το «Κόκκινο»

by Times Newsroom

Την αποχώρησή της από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ανακοίνωσε το Σάββατο η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη, ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης της παρ’ ολίγον απόλυσής της για ένα σχόλιο σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη και τα γενέθλια του σκύλου του, Φάρλεϊ.

Η ραδιοφωνική παραγωγός και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο στόχαστρο με αφορμή μία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου ανέβασε μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη να βγάζει βόλτα τον σκύλο του Φάρλι στις 6 Δεκεμβρίου και τη συνόδευσε από ένα σχόλιο για την ημέρα των ζώων

«Δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου, που τη διαφύλαξα σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία τα δεκαεννιά στο Κόκκινο», γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η πρώην σύζυγος του στενού συνεργάτη Τσίπρα, Θανάση Καρτερού, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ανεξάρτητη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έγραψε για την απόφασή της να παραιτηθεί

Στην Γ’ γυμνασίου μέσα στη μαύρη Χούντα, έσκισα το βιβλίο των Θρησκευτικών και σκόρπισα τα κομματάκια του στο διάδρομο. Οταν το πήρε χαμπάρι ο χουντικός καθηγητής μας, έγινε της τρελλής όπως καταλαβαίνετε. Εισέπραξα μια πενταήμερη αποβολή και διαγωγή κοσμία, ενώ στο ενδεικτικό μου ο βαθμός ήταν 18,6. Η αδελφή μου Georgia Loupaki-Patriarchi τα θυμάται καλά ❤

Επειδή διαβαζω πολλά πανομοιότυπα δημοσιεύματα που εκθέτουν κάθε είδους ανεξάρτητη λειτουργία του σταθμού, δηλώνω ότι κανένα δεν έχει εμένα ως πηγή. Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν. Σε κανέναν απολύτως.

Αλλά τώρα θα μιλήσω σε σας, πολύ σύντομα μετά από δύο πολύ άσχημες νύχτες. Το μοναδικό κόμμα μου είναι η Αριστερά, το σπίτι και η οικογένειά μου ήταν το Κόκκινο.

Είναι αβάσταχτο προς το παρόν, αλλά θα θυμηθώ ως αυθεντική Κρητικιά τον Καζαντζάκη «Θε μου μη μου δώσεις όσα μπορώ ν’ αντέξω»

Θα το αντέξω λοιπόν, δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου, που τη διαφύλαξα σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία τα δεκαεννιά στο Κόκκινο.

Εκφράζω την αγάπη και τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου που αγωνίζονται για ανατροπή αυτής της προσβλητικής απόφασης, τους ευχαριστώ και θα είμαι στο πλευρό τους, διότι δεν αφορά μόνο εμένα.

Εκφράζω την βαθειά ευγνωμοσύνη μου στους ακροατές και τις αγαπημένες μου ακροάτριες. Θα μου λείψετε πολύ.

Το παρασκήνιο μιας παρ’ ολίγον απόλυσης

Η ραδιοφωνική παραγωγός και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο στόχαστρο με αφορμή μία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου ανέβασε μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη να βγάζει βόλτα τον σκύλο του Φάρλι στις 6 Δεκεμβρίου και τη συνόδευσε από ένα σχόλιο για την ημέρα των ζώων.

«Σε μια μέρα φορτισμένη από τις μνήμες της δολοφονίας του Αλέξανδρου αλλά και από τη ζοφερή πραγματικότητα της μέχρι θανάτου κακοποίησης του Ολιβερ, μέρα μεγάλων διαδηλώσεων και μάχης για το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων, βγάζοντας ο ίδιος βόλτα τη σκυλίτσα του, την πασίγνωστη πια Φάρλυ», έγραφε στη σχετική ανάρτηση, που συνοδευόταν με παλαιότερες φωτογραφίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τη σκυλίτσα, για τις οποίες η δημοσιογράφος θεώρησε εσφαλμένα ότι είχαν τραβηχτεί την προηγούμενη ημέρα.

H Ευγενία Λουπάκη, αργότερα, απέσυρε την ανάρτησή της και αναγκάστηκε να προβεί σε απολογία: «Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από τη βόλτα του στο Θησείο με τη Φάρλυ, είναι παλιές και έπεσα κι εγώ στη λούμπα των τηλεοράσεων και των σάιτ που τις εμφάνισαν ως χθεσινές. Το παραδέχτηκε και το σάιτ απ’όπου το είδα. Πάντως εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε διάθεση να κάνω αναπαραγωγή fake news. Οπότε απέσυρα αμέσως την ανάρτηση», έγραψε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com