Αυγέρη: Η κριτική ξεπέρασε κάθε επίπεδο ανοχής – Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ενδυναμωμένους

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη μίλησε για την ενδεχόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ηχηρές αποχωρήσεις ιστορικών στελεχών από το κόμμα, αλλά και για την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπη, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

by Times Newsroom

Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA»:

«Ακριβώς επειδή παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε στην ΚΕ το ζήτημα του δημοψηφίσματος, είχε προηγηθεί ένα διάγγελμα και μία πρόταση, λέγοντας ότι συμπεριφορές που περιλαμβάνουν ύβρεις προς τον πρόεδρο αλλά και προς τα ίδια τα μέλη και το κόμμα δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο με την Αριστερά. Προϊόντος του χρόνου και της διαδικασίας της δίήμερης ΚΕ όπως απεδείχθη, παρέλκει ο λόγος για τον οποίο θα μπορούσε κάποιος να το κάνει αυτό. Τα πρώην μέλη που εγκαλούνταν αποχώρησαν μόνα τους από το κόμμα. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις τους το πυροδότησαν», είπε αρχικά.

«Μιλάμε πλέον για την επόμενη μέρα, που είναι δύσκολη και σκληρή, χωρίς χαρά κα πανηγυρισμούς. Έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμωμένο από πείσμα και ζήλο και θέληση. Να κοιτάξει σε αυτό που είναι προσηλωμένος ένας αριστερός και προοδευτικός άνθρωπος. Δεν έχει την πολυτέλεια ο κόσμος να παρακολουθεί όλα αυτά που γίνονται και λέγονται, θέλει προτάσεις και λύσεις», συμπλήρωσε η κ. Αυγέρη.

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους στόχους, η κ. Αυγέρη επεσήμανε πως, «πλησιάζουμε τους 2 μήνες προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη. Στις 12 η ώρα ο πρόεδρος έχει επίσκεψη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτό, κάποιοι και κάποιες επέλεξαν άλλους δρόμους, πλέον δεν θα αξιολογούνται αυτά που λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αξιολογούνται αυτά που κάνουν για την κοινωνία και την αντιπολίτευση που θα κάνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στα άλλα κόμματα».

Αναφορικά με την παραμονή ή όχι της Έφης Αχτσιόγλου τόνισε: «από σήμερα αξιολογείται ο καθένας για την προσπάθεια που κάνει κάποιος, να είναι προσηλωμένος στον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβαλε και δεν συνεχίζει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ενωτική ούτως ώστε να μην «περισσέψει» κανείς; Χθες είπε ότι “μηδενίζουμε” και πάμε για τον στόχο μας χωρίς ομάδες και τάσεις. Αυτό θέλει ο κόσμος. Υπάρχουν όργανα και διαδικασίες, όλοι έχουμε την προσωπική μας άποψη».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή