Χάρης Δούκας: «Το πράσινο δεν είναι εργολαβία, είναι ζωή, είναι οξυγόνο»

...Για εμάς τα δέντρα δεν είναι απλά ένας αριθμός. Έχουμε μία διαφορετική αντίληψη, για να βελτιωθεί δραστικά η ποιότητα ζωής των Αθηναίων πολιτών.

by Times Newsroom

«Το πράσινο δεν είναι εργολαβία, είναι ζωή, είναι οξυγόνο» τόνισε ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, συνεχίζοντας τις δράσεις ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα.

Κατά την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας, συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Δημήτρη Τσαγκαρόπουλο, από τον οποίο πληροφορήθηκε ότι το μόνιμο προσωπικό έχει μειωθεί κατά 37% μέσα σε μία δεκαετία, με αποτέλεσμα σήμερα η Διεύθυνση να αριθμεί συνολικά 391 άτομα, ενώ το 2010 αριθμούσε 629.  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 6ης και 7ης κοινότητας όπου απασχολούνται μόνο 17 άτομα εργατοτεχνικό προσωπικό.

Μετά τη συνάντηση ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «Μία Διεύθυνση που αποτελούσε πρότυπο όταν πρωτοδημιουργήθηκε, «αποψιλώνεται» σιγά σιγά και απαξιώνεται. Το αποτέλεσμα είναι να αντιμετωπίζει σήμερα μεγάλες ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού και μέσων, και σχεδόν όλες οι υπηρεσίες να εκτελούνται από έναν μεγάλο εργολάβο. Για εμάς το πράσινο δεν είναι εργολαβία. Είναι ζωή, είναι οξυγόνο. Ακόμα όμως και σήμερα, δε θεωρείται ανταποδοτική υπηρεσία. Απαιτείται θεσμική παρέμβαση την οποία θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο.

Για εμάς τα δέντρα δεν είναι απλά ένας αριθμός. Έχουμε μία διαφορετική αντίληψη, για να βελτιωθεί δραστικά η ποιότητα ζωής των Αθηναίων πολιτών.»

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com