Εκλογές 2023: Επίθεση κατά της ΝΔ από μαριονέτες του προξενείου

«Λυτούς και δεμένους» κινητοποίησε το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, προσπαθώντας να διαχειριστεί την κατάσταση που προέκυψε μετά το τσουνάμι των αποκαλύψεων σχετικά με τις υπόγειες διαδρομές του με τη Κουμουνδούρου και στην ουσία επιβολή και εκλογή δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη.

by Times Newsroom

Ούσα διπλωματική Αρχή με αντικείμενο την εξυπηρέτηση των Τούρκων πολιτών που επισκέπτονται την περιοχή και την ενίσχυση του εμπορίου και της φιλίας μεταξύ των δυο λαών, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί επίσημα. Ετσι, επέλεξε να κινηθεί στο μοτίβο των τελευταίων ετών κινητοποιώντας φιλικά και απόλυτα εξαρτώμενα από αυτήν τουρκόφωνα ΜΜΕ, μειονοτικά Σωματεία και πολιτευτές. Τόσο τα ΜΜΕ όσο τα μη αναγνωρισμένα σωματεία και διάφοροι πολιτευτές, βάλλουν με μανία και συγχρονισμένα κατά της Ν.Δ., του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη. Προσπαθούν να καλύψουν την απαράδεκτη πολιτική που εφαρμόζει το προξενείο και ταυτόχρονα να υπερασπιστούν τον… ΣΥΡΙΖΑ! Τόσο πολύ «πόνεσαν» οι αποκαλύψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι δηλώσεις της πρώην ΥΠΕΞ.

Χθες, η αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή “Τουρκικής” Μειονότητας “Δυτικής” Θράκης», η οποία αποτελεί «μαριονέτα» του προξενείου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία βαφτίζει… «αξιολογήσεις» (!) τις αποκαλύψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι οι «απειλητικές» (όπως τις αναφέρει σε πλήρη ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ) δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, αποκαλύπτουν ότι στη Ν.Δ. δεν σέβονται στο «ελάχιστο την ελεύθερη βούληση και τις επιλογές της “Τουρκικής” Μειονότητας της “Δυτικής” Θράκης».

Τη σκυτάλη πήρε η επίσης αυτοαποκαλούμενη (και απόλυτα εξαρτώμενη από την Τουρκία) «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία “Τούρκων” “Δυτικής” Θράκης», η οποία με ανακοίνωσή της… απαίτησε (!) στην απογραφή του ελληνικού κράτους να υπάρχει πεδίο με την… εθνότητα, ώστε να αποδείξουν την παρουσία τους στη Θράκη! «Ως κοινωνία, έχουμε νιώσει ξεκάθαρα τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής της Ν.Δ., που αρνείται την ύπαρξή μας και την “τουρκική” ταυτότητα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια που είναι στην εξουσία. Ο Μητσοτάκης συνέχισε να επιμένει να επιβάλει την ταυτότητα στην κοινωνία μας με κάθε ευκαιρία, όπως για παράδειγμα όταν αναφέρθηκε στα παιδιά μας που σπουδάζουν στο δημόσιο νηπιαγωγείο του “τουρκικού” χωριού Πασεβίκ ως “Ελληνόπουλα”», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χαλίτ Χαμπιπογκιουλάρι.

Θέση έλαβε και ο πιο στενός συνεργάτης του τουρκικού προξενείου, το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), το οποίο συμμετέχει (συνήθως) στις ευρωεκλογές με την… ευλογία και τη στήριξη του εκάστοτε προξένου. Με ανακοίνωσή του θεωρεί ότι η Ντόρα Μπακογιάννη με τις δηλώσεις της, προσπάθησε «να υποθηκεύσει την ελεύθερη βούληση του λαού (!) μας με μη δημοκρατική ρητορική» και κάλεσε τη Ν.Δ. να «κοιτάξει στον καθρέπτη» για να δει τα αίτια που η Ροδόπη βάφτηκε ροζ στον εκλογικό χάρτη. Δηλαδή, το ελεγχόμενο από το προξενείο ΚΙΕΦ υιοθέτησε πλήρως την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ!

Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, έκανε λόγο για «σκοτεινούς καιρούς» που πέρασε η μειονότητα, ενώ θέση έλαβε και ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ σε θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών, δικηγόρος Ιλχάν Μεμέτ. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ταπεινωτική συμπεριφορά κατά της μειονότητας τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με την πολιτική! Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι δεν είμαστε κοπάδι που να μας κυνηγούν ούτε παιδιά που να μας μαλώνουν!», δήλωσε αναφερόμενος στις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη.

ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Αποκαλούν «εγκληματική οργάνωση» την ΕΥΠ

Τη δημόσια θέση ότι η ΕΥΠ λειτουργεί ως «εγκληματική οργάνωση» διατύπωσε χθες ο εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας για το ζήτημα της Ροδόπης, το οποίο εξελίσσεται σε βατερλό της δεύτερης προεκλογικής περιόδου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια λογική με διαφορετική φρασεολογία κινήθηκαν τόσο οι Δημήτρης Τζανακόπουλος όσο και ο Γιάννης Ματζουράνης.

Στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει λειτουργήσει ως εγκληματική οργάνωση, ενώ παρά τις συνεχείς ερωτήσεις που δέχθηκε για το αν έχει γίνει ενημέρωση προς τον Αλέξη Τσίπρα, όπως έχει ενημερώσει η πλευρά της Ν.Δ., ο Γιώργος Τσίπρας απέφυγε να απατήσει λέγοντας «ενημερώσεις κατά καιρούς γίνονται διάφορες».

Η συνέχεια της δημόσιας συζήτησης για το θέμα της Ροδόπης φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ δύσκολη θέση. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να μιλήσει για την ταμπακέρα και προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στη Ν.Δ., όταν ξέρει καλύτερα από τον καθέναν ότι τα περί στήριξης του τουρκικού προξενείου στον υποψήφιο βουλευτή Φερχάτ Οζκιούρ προέκυψαν από καταγγελίες των στελεχών του κόμματός του.

Την ίδια στιγμή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται αμήχανοι και ανενημέρωτοι για το ζήτημα στα τηλεοπτικά πάνελ και τις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Παράδειγμα αποτελεί ο κ. Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος επέμενε ότι ποτέ υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναφερθεί σε «τουρκική μειονότητα» και όταν πιέστηκε παραδέχθηκε ότι το έκανε μια φορά ο κ. Ζεϊμπέκ αλλά δέχθηκε παρατήρηση.

«Δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση προφορική ή γραπτή για το θέμα της Θράκης από την κυβέρνηση πριν τις εκλογές όπως ψευδώς αναφέρει ο κ Σκέρτσος» ανέφερε χθες διαρροή της Κουμουνδούρου, η οποία υποστηρίζει πως ούτε προφορική επικοινωνία με τον κ. Γεραπετρίτη ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της Ν.Δ. και το γραφείο του προέδρου για τη Θράκη υπήρξε. «Μετά τις εκλογές απεστάλη από το Γραφείο του κ προέδρου της Ν.Δ. δελτίο της ΕΥΠ προς το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με επιλεκτικές πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη» κατέληγε η διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ και παρέπεμπε στη δήλωση Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Σαρμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται ποτέ να εργαλειοποιήσει την ΕΥΠ διαρρέοντας πληροφορίες που έχουν κοπεί και ραφτεί στα μέτρα μας, όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία για ψηφοθηρικούς λόγους».

Το θέμα της Ροδόπης και των δύο μειονοτικών βουλευτών τους οποίους φέρεται να προωθεί το τουρκικό προξενείο, ήταν το επίκεντρο του νέου διαξιφισμού που είχαν χθες ο Ακης Σκέρτσος και η Πόπη Τσαπανίδου.

«Μιλάμε για ένα εθνικά ευαίσθητο θέμα, αλλά πρέπει να συζητηθεί. Η κριτική που ασκεί η Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακούγεται σκληρή, είναι όμως αληθινή. Εθνική εξαίρεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια, όταν δεν ψήφιζε τις αμυντικές δαπάνες στον Τακτικό Προϋπολογισμό, όταν βρισκόταν απέναντι σε δράσεις όπως είναι ο φράχτης στον Εβρο. Γενικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ άγεται και φέρεται από μια πιο δικαιωματική ατζέντα που καταλήγει να είναι ιδεολογικά και εθνικά αφελής», είπε ο κ. Σκέρτσος και συνέχισε: «Το θέσαμε το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο του κ. Τσίπρα, όταν του δόθηκαν οι πληροφορίες σε σχέση με το τι γίνεται στη Θράκη. Πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του πήραν κάποια στοιχεία από τον κ. Μητσοτάκη».

«Αυτή η συζήτηση δεν ευνοεί κανέναν, γιατί πρόκειται για ένα πολύ λεπτό εθνικό και κρίσιμο θέμα. Εχουμε μια Ν.Δ. που επιδεικνύει μια επικίνδυνη στάση» απάντησε η κ. Τσαπανίδου, η οποία ισχυρίστηκε: «Δεν υπήρχε επικοινωνία Μητσοτάκη – Τσίπρα πριν τις εκλογές. Υπήρξε μια ενημέρωση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου». «Δύο φορές πριν και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας» επέμεινε τότε ο κ. Σκέρτσος.

Ο Αϋφαντής «αδειάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Για δολοφονία χαρακτήρα που επιχειρεί σε βάρος του ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλά ο διπλωμάτης και πρώην σύμβουλος του Τσίπρα, Γιώργος Αϋφαντής. Ο κ. Αϋφαντής αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι “κύκλοι” του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, μου καταλογίζουν πικρία”. Πικρία όντως έχω για την κατάχρηση της λαϊκής βούλησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξευτελιστική διάψευση των προσδοκιών όσων τον ψήφισαν. Πικρία όντως έχω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών -στην οποία πρωταγωνίστησαν οι Νίκος Κοτζιάς και Αλέξης Τσίπρας- σε delivery boy του τότε Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Για τους λόγους αυτούς, μαζί με εμένα, ένας πολύ μεγάλος αριθμός Ελλήνων έχει πικρία!

Προσωπικά έχω και πρόσθετη πικρία, διότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Εξωτερικών η λαθραία διακίνηση προσώπων με το εμπόριο βίζας αντί να παταχθεί, κτύπησε ταβάνι! Αυτό μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά τόσο το προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών όσο και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το διπλωματικό ρεπορτάζ έχουν εικόνα, όπως έχουν εικόνα και για πρόσωπα και πράγματα.

Οι “κύκλοι” του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από “πικρία”, μου καταλογίζουν και οικονομικές ατασθαλίες για βίζες, εξ αιτίας των οποίων με δίωξε πειθαρχικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς! Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να με σπιλώσει, θυμήθηκε την πειθαρχική δίωξη που μου άσκησε ο υπουργός, αλλά “ξέχασε” να πει ότι αθωώθηκα πανηγυρικά από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τις βαρύτατες και ανυπόστατες κατηγορίες».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΛΩΡΙΔΗ

«Μεταφέρθηκαν μουσουλμάνοι από Γερμανία»

Σε μια σοβαρή καταγγελία για τα γεγονότα στη Ροδόπη και τα περί παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στις εκλογές, προέβη χθες ο Γιώργος Φλωρίδης, ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου κάλεσε τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

«Εγιναν οργανωμένες μεταφορές μεταναστών μουσουλμάνων κυρίως από τη Γερμανία, προκειμένου να ψηφίσουν. Οι οποίοι είναι Ελληνες πολίτες, μετανάστες μουσουλμάνοι στη Γερμανία, όπως είναι και Ελληνες στη Γερμανία και όποτε θέλουν έρχονται», ανέφερε ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι «χιλιάδες και οργανωμένα και με έτοιμα ψηφοδέλτια;» δεν μπορεί να ήρθαν μόνοι τους. Την καταγγελία του κ. Φλωρίδη,επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Πομάκων Αχμέτ Ιμάμ, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ είπε πως υπήρξαν 25 χιλιόμετρα αυτοκίνητα από την Καστάνη μέχρι τα ελληνικά σύνορα, για να μπουν, να έρθουν εδώ να ψηφίσουν και οι περισσότεροι ήταν στον Νομό Ροδόπης. «Να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Ερχονται κατευθυνόμενοι, αλλάζουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας εδώ και σηκώνονται την ίδια μέρα και φεύγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι «πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο».

Παρέμβαση στην υπόθεση των δύο μουσουλμάνων που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και την Ξάνθη έκανε χθες και η Αννα Διαμαντοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook. «Οι δύο υποψήφιοι μουσουλμάνοι βουλευτές θα μπορούσαν να δηλώσουν απλά ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές Ελληνες μουσουλμάνοι που σέβονται το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συνθήκες. Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν μπορούν να δηλώσουν το αυτονόητο; Αυτό το ‘δεν μπορούν’ είναι το κρίσιμο θέμα μας γιατί κρύβει πιθανότατα φόβο ή εντολή του τουρκικού προξενείου. Και αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία της επόμενης Βουλής», υποστήριξε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com