Εκλογές 2023 – Σκέρτσος: Ένα ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς – Αύριο το Επικρατείας της ΝΔ

«Χρειάστηκαν μόλις 5 μέρες από την προκήρυξη των εκλογών για να καταρρεύσουν τα φληναφήματα περί προοδευτικής διακυβέρνησης και να φανεί τελικά ότι οι θιασώτες της απλής αναλογικής και των έτσι χωρίς πρόγραμμα κυβερνήσεων συνεργασίας είναι απλώς θιασώτες της ακυβερνησίας και της παραλυσίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

by Times Newsroom

Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες μια Βαβέλ, ένα θέατρο του παραλόγου το οποίο αναδεικνύει γιατί είναι επικίνδυνο να πάμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου με χαλαρή ψήφο, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σκέρτσος είπε ότι από τη μια βλέπουμε τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αρχική αφωνία τους για το σχέδιο «Δήμητρα» του πιθανού παλιού-νέου εταίρου τους Γιάνη Βαρουφάκη να εφευρίσκουν από 24ωρο σε 24ωρο κι ένα καινούργιο μοντέλο για την προοδευτική διακυβέρνηση.

«Από την άλλη βλέπουμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να θέτει ως κόκκινη απαράβατη γραμμή τη μη- συνεργασία του με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βαρουφάκη και να υπονοεί ουσιαστικά ότι κατάλληλος για την πρωθυπουργία είναι μόνο ο αρχηγός του τρίτου κόμματος ή κάποιος άγνωστος ‘x’ που θα προκύψει από παρασκηνιακά μαγειρέματα. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Από τις 20 χώρες της ΕΕ που έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, στις 17 πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος και στις άλλες τρεις οι αρχηγοί είτε του δεύτερου είτε του τρίτου κόμματος», είπε χαρακτηριστικά.

«Φανταστείτε τα κόμματα αυτά να έπρεπε να συνεννοηθούν σε συνθήκες πραγματικής διακυβέρνησης όταν δεν μπορούν τώρα να τα βρουν ή μάλλον δεν ξέρουν καν τι θέλουν. Πόσο γρήγορα θα τιναζόταν στον αέρα μια τέτοια σύμπραξη και τι θα σήμαινε αυτή η Βαβέλ για τη χώρα» υπογράμμισε.

Εκλογές 2023: Ένα debate με όλους τους αρχηγούς 

Κατηγορηματικός ότι δεν θα γίνει ντιμπέιτ ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα μόνο, είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, «Όχι, μάλιστα θα καταθέσουμε γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις μας για το πώς βλέπουμε τη διενέργεια του ντιμπέιτ αύριο. Ο στόχος είναι η συζήτηση αυτή να γίνει στη Διακομματική τη Δευτέρα. Επιθυμούμε και βλέπουμε τη χρησιμότητα για ένα ντιμπέιτ και με τα έξι κόμματα, ώστε να αναδειχθούν οι θέσεις, οι προγραμματικές συγκλίσεις αλλά και αποκλίσεις στο πλαίσιο της κάλπης της απλής αναλογικής. Αυτό είναι το αναγκαίο πολιτικά να γίνει σε αυτή τη φάση».

Όπως δηλαδή τόνισε ο Άκης Σκέρτσος, το ντιμπέιτ ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα δεν πρόκειται να γίνει.

Στη συνέχεια ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι σαν Θεσσαλονίκη Νο.2 έχει κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στα 46 δισ. ευρώ στην τετραετία, εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει πως αν δεν σκοπεύουν όπως ισχυρίζονται να αυξήσουν φόρους τότε , όπως είπε , αυτομάτως θα μας θέσουν σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και ξανά εποπτείας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς δηλαδή νέα μνημόνια.

Πρόσθεσε πως με το οικονομικό πρόγραμμα των 46 δισ. ευρώ και το σχέδιο που εξήγγειλε ο κ. Σταθάκης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καν ανάγκη το σχέδιο «Δήμητρα» «για να τινάξει την οικονομία στον αέρα και να αποχαιρετήσουμε και την επενδυτική βαθμίδα αλλά και τη δημοσιονομική μας ανεξαρτησία ξανά. Οι ιδέες του κ. Βαρουφάκη βρίσκονται ήδη μέσα στο κόμμα και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον κ. Βαρουφάκη».

Σε αντιδιαστολή είπε ο κ. Σκέρτσος η ΝΔ έχει το πρόγραμμα της τετραετίας 2023-2027 που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός. «Ένα πρόγραμμα για το οποίο είμαστε περήφανοι γιατί χαρακτηρίζεται από μία λέξη, τη φιλοδοξία κι από μία δεύτερη, τη στοχοθεσία, για να γίνουμε όλοι συλλογικά και ατομικά καλύτεροι ώστε έως το 2027 και το 2030 η χώρα να έχει συγκλίνει ακόμη περισσότερο με την Ευρώπη σε μισθούς, σε επενδύσεις, στη λειτουργία του κράτους, στην υγεία και την παιδεία».

Σε άλλο σημείο είπε ότι για αυτό λέμε ότι η μόνη καθαρή πρόταση διακυβέρνησης είναι αυτή που έχει διατυπώσει από την αρχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μια πρόταση που δεν διαταράσσει τη δυναμική πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και των εισοδημάτων. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά όχι ενός χρώματος που έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα ώστε να συνεχίσει η χώρα στον δρόμο της σιγουριάς, της σταθερότητας και της προόδου. Μακριά από τα φαντάσματα του χθες».

«Με διαπιστευτήριο το σύνθημά μας “το είπαμε το κάναμε” διεκδικούμε εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών στις πολύ κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου που δεν δικαιολογείται καμία χαλαρή ψήφος», επεσήμανε ο κ. Σκέρτσος.

Ακόμα έκανε γνωστό ότι αύριο το πρωί θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας κάνει αυτό που λέμε στη γλώσσα της επικοινωνίας mirroring και βρίσκεται σε αμηχανία, ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 7 δισ. πρόσθετους φόρους στους ώμους της μεσαίας τάξης ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε 50 φόρους και αφαίρεσε αυτά τα 7δισ. ευρώ, απάντησε σε ερώτηση γύρω από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αύξηση των μισθών». «Εμείς λέμε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τις πιέσεις που δέχεται το ελληνικό εισόδημα όπως και το ευρωπαϊκό εισόδημα[…] Όλες οι χώρες έχουν πιεστεί από αυτόν τον ιστορικά πρωτοφανή πληθωρισμό, η Ελλάδα όμως έχει καταφέρει να μειώσει τον πληθωρισμό ταχύτερα από τις υπόλοιπες χώρες κι αυτή τη στιγμή έχουμε τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Η ΝΔ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να κρατήσουμε τις εγκληματικές οργανώσεις έξω από τη Βουλή, τόνισε απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου. «Νομοθετήσαμε τις αναγκαίες ρυθμίσεις, θα κριθούν πλέον αυτές οι ρυθμίσεις ως προς τη δυνατότητά του να κρατήσουν εκτός της Βουλής τους εγκληματίες» είπε και πρόσθεσε ότι οι τακτικισμοί δεν μας αφορούν.

Δεν υπάρχει καμία ανοχή στα λεγόμενα τάγματα εφόδου, καμία ανοχή στην ανομία, καμία ανοχή στον εκφοβισμό των πολιτών, απάντησε ο κ. Σκέρτσος κληθείς να σχολιάσει την έφοδο χρυσαυγιτών σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης της ΝΔ με την Ελληνική Λύση είμαι κατηγορηματικός» δήλωσε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com