Εκλογές στην Τουρκία: Βάφτηκε με αίμα η ψηφοφορία, κατατροπώνεται ο Ερντογάν – Τα πρώτα αποτελέσματα σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη

Τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία ανακοινώθηκαν μετά την άρση της απαγόρευσης μετάδοσης από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο.

by Times Newsroom
  • Στην Κωνσταντινούπολη, με καταμετρημένο το 5,44%, ο Εκρέμ Ιμάμογλου καταγράφει προβάδισμα 49,68%, έναντι 42,04% που καταγράφει ο Μουράτ Κουρούμ του ΑΚΡ.
  • Στην Άγκυρα, με καταμετρημένο το 5,04% των ψήφων, ο Μανσούρ Γιαβάς συγκεντρώνει 54,76%, έναντι 37,92% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος του ΑΚΡ Τουργκούτ Αλτιντόκ.
  • Στη Σμύρνη με 13,38% καταμετρημένο, ο Τσεμίλ Τουντσάι του CHP συγκεντρώνει 47,23%, έναντι 37,85% που συγκεντρώνει ο Χαμζά Μουντέν του ΑΚΡ.

Ο πρόεδρος του YSK κ. Γενέρ δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δικαστές, το προσωπικό και τους υπαλλήλους μας που εργάστηκαν με μεγάλη αφοσίωση κατά τη διάρκεια των εκλογών. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που συμμορφωθήκατε με την πένθιμη απαγόρευση μετάδοσης. Θα καταθέσουμε ποινική μήνυση κατά των καναλιών που παραβιάζουν την απαγόρευση χωρίς να κάνουν δήλωση. Από τώρα, η απαγόρευση μετάδοσης έχει αρθεί».

Εκλογές στην Τουρκία: Βάφτηκαν με αίμα οι κάλπες

Σε τεταμένο κλίμα διεξήχθησαν οι δημοτικές εκλογές σε πολλά σημεία της Τουρκίας. Ενώ οι κάλπες έκλεισαν και η καταμέτρηση έχει ξεκινήσει η Τουρκία πέραν των ψήφων μετράει και νεκρούς και τραυματίες.

Μια υποψήφιο του κόμματος DEM εισήχθη στο νοσοκομείο αφού η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού από κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με τα νέα του Mezopotamya Agency η αστυνομία εκτόξευσε αέριο πιπεριού από κοντά στην υποψήφιο του Μητροπολιτικού Δήμου Μαρντίν, Ντεβρίμ Ντεμίρ, που επισκεπτόταν τις κάλπες στο Μαρντίν. Η Ντεμίρ, η οποία κατέρρευσε υπό την επίδραση αερίου πιπεριού, μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Ομερλί.

Επίσης, κατά τη διάρκεια λογομαχίας που ξέσπασε στην περιοχή Μιντιάτ του Μαρντίν, ο αξιωματούχος της κάλπης ξυλοκοπήθηκε από τα άτομα που συνόδευαν τον υποψήφιο δήμαρχο του AKP Veysi Şahin και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αναφέρει το haber.sol.org.tr.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συμπλοκή με μαχαίρι στην περιοχή Τουρχάλ του Τοκάτ. Στο χωριό Κορουλούκ της συνοικίας, ξέσπασε λογομαχία μεταξύ ανθρώπων που συναντήθηκαν στην πλατεία μετά από ψηφοφορία. Αφού η λογομαχία εξελίχθηκε σε συμπλοκή, ένα άτομο τραυμάτισε με μαχαίρι και πέτρα τρία άλλα άτομα.

Ο υποψήφιος μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Hatay, Dörtyol Oğuzhan Lök δέχθηκε επίθεση με οξύ.

Βγήκαν μαχαίρια στο Ικόνιο

Μάλιστα χύθηκε αίμα στο προαύλιο σχολείου στο Ικόνιο. Στη συμπλοκή που ξέσπασε μεταξύ των παρατηρητών των τουρκικών εκλογών τραβήχτηκαν μαχαίρια και τραυματίστηκαν 2 άτομα.

Συγκεκριμένα, ξέσπασε καυγάς μεταξύ δύο παρατηρητών ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας βρισκόταν σε εξέλιξη στον κήπο του Δημοτικού Σχολείου Nasrettin Hoca στη λεωφόρο Yenimahalle Station στην περιοχή Akşehir του Ικονίου. Η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα να βγουν μαχαίρια και να έχουμε δύο τραυματισμούς.

Εκλογές στην Τουκία: Οικογένειες «σκοτώθηκαν» μεταξύ τους στο Καχραμανμαράς

Στο Kahramanmaraş, δύο οικογένειες με γνωστή εχθρότητα μεταξύ τους ήρθαν σε σύγκρουση κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Στη συμπλοκή επενέβη η αστυνομία, στην οποία πετούσαν στον αέρα πέτρες και ξύλα με αέριο πιπεριού και τραυματίστηκαν 6 άτομα.

Στην περιοχή Dulkadiroğlu του Kahramanmaraş, δύο οικογένειες, που φέρεται να είχαν διαφωνίες μεταξύ τους, συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Η λογομαχία που ξέσπασε κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας εξελίχθηκε σε συμπλοκή με πέτρες και ξύλα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com