Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη επίσημη εμφάνιση μετά την διάγνωση για τον καρκίνο

Στο Κάστρο του Γουίνδσορ έφτασε ο βασιλιάς Κάρολος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα.

by Times Newsroom

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μονάρχη δύο μήνες μετά τη διάγνωση του καρκίνου.  Ο βασιλιάς Κάρολος έφτασε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στο κάστρο του Γουίνδσορ για να παρακολουθήσει την εορταστική λειτουργία.

Σημειώνεται πως η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν θα παρευρεθούν φέτος στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, καθώς και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Βασιλιάς Κάρολος: Οι ετοιμασίες για την κηδεία του και η εκτίμηση «βόμβα»

Άρχισαν ήδη οι ετοιμασίες για την κηδεία του. Με την ονομασία «Επιχείρηση Menai Bridge», η κηδεία του Βασιλιά Κάρολου, θα μοιάζει με αυτή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, που ονομάστηκε «Επιχείρηση London Bridge».

Καθώς ο καρκίνος του εξελίσσεται, πηγές ανέφεραν στο περιοδικό In Touch ότι τα σχέδια για την τελευταία ανάπαυση του Καρόλου είναι έγκαιρης προτεραιότητας. «Είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο μεταξύ της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, αλλά στην περίπτωση του Καρόλου η σκοπιμότητα είναι απαραίτητη», λέει η πηγή, η οποία σημειώνει ότι «ορισμένοι αυλικοί πιστεύουν ότι ο καρκίνος του Καρόλου είναι χειρότερος από ό,τι τον παρουσιάζουν».

Η ενημέρωση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση ενός άλλου υψηλόβαθμου βασιλικού εμπιστευτικού προσώπου στο In Touch ότι ο Κάρολος όχι μόνο παλεύει με τον καρκίνο του παγκρέατος – μια έγκαιρη ενημέρωση δεδομένου ότι δεν μοιράστηκε το είδος του καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε – αλλά έχει μόλις δύο χρόνια ζωής.

«Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ πιο άρρωστος από ό,τι αφήνει να εννοηθεί το παλάτι και απλά δεν είναι σε θέση να διευθύνει την πολυτάραχη οικογένειά του, τα επιχειρηματικά συμφέροντα του στέμματος και να εκπληρώνει τα καθημερινά καθήκοντα της μοναρχίας», αποκάλυψε το μέλος του βασιλικού στενού κύκλου στις αρχές Μαρτίου. «Ο καρκίνος του τον τρώει ζωντανό. Είναι πολύ αδύναμος. Η κατάσταση είναι απελπιστική».

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ στο τιμόνι της βρετανικής μοναρχίας – Ποιο είναι το αγαπημένο παιδί της αείμνηστης Ελισάβετ

Το μέλος της βασιλικής οικογένειας που ποτέ δεν απασχόλησε με σκάνδαλα και οι πληροφορίες θέλουν να ήταν το αγαπημένο παιδί της μητέρας του της αείμνηστης Ελισάβετ βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο και αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς ο αδελφός του βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον δίνουν την δική τους μάχη με τον καρκίνο.

Ο λόγος για τον πρίγκιπα Έντουαρντ ο οποίος θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ο προσωρινός πρωταγωνιστής της βασιλικής οικογένειας, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποσύρονται από τα δημόσια καθήκοντα, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου -το μικρότερο παιδί του αείμνηστου πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄- έχει αναλάβει περισσότερες βασιλικές υποχρεώσεις και ευθύνες από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε τη διάγνωση του καρκίνου του τον Φεβρουάριο και η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, υποβλήθηκε σε «προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά» τον Ιανουάριο.

Η Κέιτ αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι διαγνώστηκε με καρκίνο μετά την επέμβαση και υποβάλλεται σε «προληπτική» χημειοθεραπεία, δίνοντας τέλος σε εβδομάδες εικασιών και θεωριών συνωμοσίας σχετικά με την υγεία και το πού βρίσκεται.

Σύμφωνα με τον Independent, η βασίλισσα Καμίλα έχει αναλάβει τουλάχιστον 13 επιπλέον βασιλικές υποχρεώσεις μετά τη διάγνωση του καρκίνου του Καρόλου, αλλά έχει πάρει και κάποια άδεια για να τον βοηθήσει να αναρρώσει.

Έτσι ο πρίγκιπας Έντουαρντ αναλαμβάνει όλο και περισσότερα καθήκοντα.

Το γεμάτο βασιλικές υποχρεώσεις πρόγραμμα

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Δούκας του Εδιμβούργου έκανε μια εμφάνιση στο Right Stuff Amateur Boxing Club στο Staffordshire, το οποίο ενθαρρύνει τους νέους να συμμετέχουν σε υγιείς κοινωνικές συμπεριφορές. Επίσης έδωσε το «παρών» στο βρετανικό εθνικό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας τον Φεβρουάριο και έπαιξε έναν αγώνα μπάντμιντον με τη σύζυγό του στο All England Open Badminton Championships.

Το 2023 ανέλαβε 297 βασιλικές υποχρεώσεις, τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό βασιλικών προσώπων εκείνης της χρονιάς μετά τον βασιλιά Κάρολο και την αδελφή του Άννα, τη βασιλική πριγκίπισσα.

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ, είναι το τρίτο πλέον υψηλόβαθμο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μετά τον βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Μετά τη διάγνωση του καρκίνου του, ο βασιλιάς Κάρολος απέχει από τα καθήκοντα του αν και θα παραστεί στην πασχαλινή λειτουργία της Κυριακής (31/3). Αντίθετα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του θα κάνουν διάλειμμα τεσσάρων εβδομάδων από τις βασιλικές υποχρεώσεις, καθώς η Κέιτ λαμβάνει θεραπεία.

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ είναι ο 14ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Ολοκλήρωσε το πτυχίο του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και υπηρέτησε για λίγο στους Βασιλικούς Πεζοναύτες.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος είναι σήμερα το έβδομο πιο δημοφιλές μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov. Περίπου το 42% του βρετανικού κοινού έχει θετική άποψη γι’ αυτόν, σε σύγκριση με το 17% που τον βλέπει αρνητικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com