Ελληνική ιθαγένεια απέκτησε ο Αμερικανός εθνομουσικολόγος Christopher C. King

Έδωσε όρκο Έλληνα πολίτη ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη

by Times Newsroom

Ο Αμερικανός εθνομουσικολόγος Christopher C. King βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης έδωσε τον όρκο του Έλληνα πολίτη, ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανάσιου Μπαλέρμπα.

Σημειώνεται, ότι ο Christopher C. King γεννήθηκε και μεγάλωσε στην νοτιοδυτική Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών και σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Radford.

Διακεκριμένος εθνομουσικολόγος και βραβευμένος με Grammy παραγωγός, τα τελευταία δέκα χρόνια αφιέρωσε την έρευνά του στο ελληνικό δημοτικό τραγούδι και ιδίως σε αυτό της Ηπείρου. Το 2018 εξέδωσε το βιβλίο «Lament from Epirus: An Odyssey into Europe’s Old Surviving Folk Music», (Ηπειρώτικο Μοιρολόι: Οδοιπορικό στην αρχαιότερη δημώδη μουσική της Ευρώπης). Το έργο του αποτελεί ταυτόχρονα ένα οδοιπορικό, αλλά και μία συνοπτική ιστορία της περιοχής, μία ανθρωπολογική μελέτη των κατοίκων της.

O Christopher C. King μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή