«Εμφύλιος» στο ΣΥΡΙΖΑ για τα μέλη που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή – «Έχει καταντήσει ανέκδοτο»

Το SMS που άνοιξε «φωτιές» πριν τις τελικές κάλπες

by Times Newsroom

Αναβρασμός που λαμβάνει διαστάσεις «εμφυλίου» επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση της ΚΕΦΕ, που ζητάει να επαληθεύσουν τα στοιχεία τους, όσα μέλη είναι εγγεγραμμένα μεν, αλλά δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε με SMS που στάλθηκε στα μέλη του κόμματος και έκτοτε έχουν αρχίσει οι αλληλοκατηγορίες, οι οποίες λαμβάνουν έντονες διαστάσεις και μερικές φορές συνοδεύονται με βαριές εκφράσεις.

Μέχρι στιγμής, έχουν τοποθετηθεί επίσημα τρία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγορούν ανοιχτά την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, χωρίς να κατονομάζουν κάποιο πρόσωπο.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους οπαδούς του κόμματος, οι οποίοι κατηγορούν ανοιχτά πρόσωπα, ότι υποστήριξαν την απόφαση, ώστε να κόψουν ψήφους από τον αντίπαλο τους.

«Απαράδεκτη απόφαση – Είναι λάθος»

Αρχικά, ο Παύλος Πολάκης έκανε ανάρτηση στο Facebook και χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση, ενώ κατέθεσε και πρόταση, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί λύση στο πρόβλημα της ταυτοποίησης.

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΕ !!

Πάρτε την πίσω !

Πάλι ταυτοποίηση;;;;;;

Πόσες ταυτοποιήσεις θέλετε επιτέλους;;;;Έχει καταντήσει ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

Λοιπόν για να σοβαρευτούμε η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ,για να ψηφίσουν χωρίς πρόβλημα παλιά μέλη τα οποία για κάποιο λόγο (Υγειας,επαγγελματικό κλπ) δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών:

Με ευθύνη της πολιτικής γραμματειας (του Οργανωτικού) και της ΚΕΦΕ ο κατάλογος των παλαιών μελών που υπάρχει στην Κουμουνδουρου,ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Την ημέρα των εκλογών σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχει η πρόσβαση στον κατάλογο των 146.000 μελών που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακη και που θα είναι ο βασικός εκλογικός κατάλογος.

Όταν έρθει κάποιο παλιό μέλος που δεν ψήφισε στις εκλογές στις 17/9 άρα δεν είναι στον κατάλογο των 146.000 τότε:

θα υπάρχει επικοινωνία με την νομαρχιακη οπου στελέχη που θα είναι εκει ελέγχοντας τον κατάλογο των παλαιών μελών που της από στάλθηκε από την Κουμουνδουρου, θα δίνει το οκ για να ψηφίσει ακολουθώντας τη διαδικασία (εγγραφη στο βιβλίο και στο ταμπλέτες κλπκλπ)

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ,όλα τα άλλα είναι είτε για να κοροϊδευόμαστε,είτε για να καθυστερούμε και να διώχνουμε κόσμο,είτε…..άστο δεν το λέω …όλοι καλοί είμαστε ….

ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ! Αλλάξτε αύριο την απόφαση και το SMS που στείλατε!!!».

Έπειτα, ο Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε και αυτός ως λάθος την απόφαση της ΚΕΦΕ, γιατί δυσκολεύει τη συμμετοχή των μελών.

«Η ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής δυσκολεύει την συμμετοχή παλιών μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Άρα είναι λάθος.

Είναι τεχνικά εφικτό και πολιτικά ορθό να επιδιώξουμε την συμμετοχή των δεκάδων χιλιάδων μελών που δεν ήρθαν στον πρώτο γύρο της διαδικασίας.

Μαζί θα φτιάξουμε το κοινό μας μέλλον».

«Πλήρη ανικανότητα της γραμματείας»

Επίσης, ο Ευάγγελος Αντώναρος έκανε ανάρτηση στο Twitter και άφησε αιχμές, σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ενώ χαρακτήρισε «ύποπτη» την απόφαση που λήφθηκε.

«Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι δεν μασάω τα λόγια μου.

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

Προ ολίγου βγήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές, θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20-09-2023 και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο.”

Αν δεν είναι πολιτικά ύποπτη — το οποίο θεωρώ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ — αυτή η αυθαίρετη, αντικαταστατική και πιθανότατα παράνομη απαίτηση αποδεικνύει απλά την ΠΛΗΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της γραμματειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να έχει έγκυρο πλήρη κατάλογο των εγγεγραμμένων μελών και να εγγυηθεί απρόσκοπτη διεξαγωγή του δεύτερου γυρου των εκλογών.

Και για να εξηγούμαστε: Από τα 170.000 παλιά εγγεγραμένα μέλη ψήφισαν χθες πάνω κάτω 100.000. Άρα υπάρχουν 65.-70.000 ποιυ έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να προσέλθουν, εφόσον το θελήσουν, την ερχόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο.

ΧΩΡΙΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ.

Χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις. Και κυρίως τα χρονικά ασφυκτικά (άρα και αποτρεπτικά) περιθώρια που θέτει η ανακοίνωση

Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Και επαναλαμβάνω: Με ενδεχομένως ύποπτες προθέσεις.

Οποιαδήποτε επι πλέον απαίτηση δεν ειναι ΣΥΝΕΠΏΣ αποδεκτή.

Αν τα μέλη τη Γραμματείας — που ούτως η άλλως με τις γραφειοκρατικές τακτικές αποτροπής εγγραφής νέων μελών και τις συνδεόμενες καθυστερήσεις δεν έδωσαν πετυχημένες εξετάσεις χθες — δεν είναι σε θέση να κάνουν, το αυτονόητο, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΆΜΕΣΑ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΈΜΠΕΙΡΗ ΟΜΑΔΑ.

Ας σταματήσουν λοιπόν τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που είναι το μόνο που ξερουν να κάνουν ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΆ.

ΥΓ. Τρία χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν νε ελέγξουν τα στοιχεία των μελώνΘα το κάνουν μέσα σε τρεις μέρες; Ποιον κοροϊδεύουν;».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com