Έναρξη νέου ερευνητικού έργου: Infotester4Education

by Times Newsroom

Εναρκτήρια συνάντηση για το νέο ερευνητικό έργο Infotester4Education πραγματοποιήθηκε στις 17-18 Απριλίου 2024 στην Πολωνία με τη συμμετοχή ερευνητικής ομάδας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και του Ερευνητικού Κέντρου για την Αλγοριθμική Διαφάνεια (CyCAT) με έδρα στο ΑΠΚΥ. Το ΑΠΚΥ εκπροσωπούν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Jahna Otterbacher, επικεφαλής του CyCAT, και η διδακτορική φοιτήτρια Μαρία Κασινίδου. Στην κοινοπραξία υλοποίησής του συμμετέχουν επίσης το University of Veliko Tarnovo (Βουλγαρία) και το Tampere University of Applied Sciences (Φινλανδία). Συντονίζει o οργανισμός Science4People. Τη συνάντηση φιλοξένησε η Polish-Japanese Academy of Information Technology.

Το έργο Infotester4Education, το οποίο εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Erasmus+, έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του αυξανόμενου προβλήματος της παραπληροφόρησης, ιδιαίτερα στην ψηφιακή εποχή, με έμφαση στην επίδρασή της στις δημοκρατικές αξίες και στο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com