Eπίκαιρη ερώτηση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στο Ισραήλ

«Γιατί δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον και συμπαράσταση στον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό»

by Times Newsroom

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ,απευθύνει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ζητά να πληροφορηθεί «τον λόγο για τον οποίο ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος χθες το Ισραήλ, λίγο πριν την προαναγγελθείσα χερσαία επίθεση στη Γάζα, ενέπλεξε την Ελλάδα σε μονομερείς, μεροληπτικές κινήσεις στήριξης του Κράτους του Ισραήλ, σε διεθνή εγκλήματα σε βάρος αμάχων και γιατί δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον και συμπαράσταση στον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό».

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, στην επίκαιρη ερώτηση, ο πρωθυπουργός σε συνθήκες άκρας μυστικότητας, για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ, μετέβη στις 23/10/23 αυθημερόν στο Ισραήλ για «επίσκεψη-αστραπή» και δήλωσε την υποστήριξη και θερμή συμπαράστασή του (“έρχομαι όχι απλώς ως σύμμαχος, αλλά ως αληθινός φίλος”) στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, «την ώρα που η Κυβέρνησή του και το Κράτος του Ισραήλ ετοιμάζονται για χερσαία επίθεση στη Γάζα, με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας να εξακολουθούν να διαπράττονται σε βάρος αμάχων και πολιτικών στόχων στην Παλαιστίνη».

«Παρά τα καταγεγραμμένα διεθνή εγκλήματα του Κράτους του Ισραήλ σε βάρος αμάχων και σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, πολιτικών στόχων, νοσοκομείων, μνημείων, δεν πήρατε την παραμικρή δημόσια θέση καταδίκης των εγκλημάτων, αλλά αντίθετα ενθαρρύνατε τη συνέχισή τους, με την αδιανόητη προτροπή: «Whatever happens, happens without too much of a humanitarian cost», από την οποία προκύπτει αφ´ενός ότι γνωρίζετε τι θα συμβεί κι αφετέρου αποδέχεστε το ανθρωπιστικό κόστος, αρκεί «αυτό να μην είναι υπερβολικό»!!! Επιχαίροντας της εμπλοκής σας στην εγκληματική πολιτική του Κράτους του Ισραήλ, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπός σας κ. Μαρινάκης δήλωσε με υπερηφάνεια ότι: «Η χώρα μας δεν έχει πια το ρόλο του απλού θεατή», ενώ εσείς ακούσατε συγκατανεύοντας την αποικιοκρατική και πολλαπλώς προβληματική ρητορική Νετανιάχου περί «πολέμου του πολιτισμού κατά της βαρβαρότητας»», αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και προσθέτει ότι με αυτή τη στάση του, ο πρωθυπουργός «ήρθε σε ευθεία ρήξη τόσο με την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου όσο και με την υπεράσπιση του Παλαιστινιακού λαού, ενώ ουδεμία υπηρεσία προσέφερε στους απλούς ανθρώπους του Ισραήλ, που είναι και αυτοί θύματα και της δικής τους Κυβέρνησης».

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας:

  1. Για ποιο λόγο ενέπλεξε τη χώρα μας, με μονομερείς, μεροληπτικές κινήσεις στήριξης του Κράτους του Ισραήλ, σε διεθνή εγκλήματα; Για ποιο λόγο επισκέφθηκε μόνο το κράτος του Ισραήλ και δεν επιδίωξε την παραμικρή επαφή με την Παλαιστινιακή πλευρά, ούτε με οποιονδήποτε τρόπο δήλωσε τη στήριξή του στον χειμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
  2. Ποια η θέση του για το γεγονός ότι το Ισραήλ καταψήφισε το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κι αρνείται να δεσμευθεί στην ποινική απαγόρευση διάπραξης διεθνών εγκλημάτων, επιθετικού πολέμου, γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, εγκλημάτων πολέμου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com