Ερντογάν: Ακυρώνεται η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με το Oda TV, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου, για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

by Times Newsroom

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προσκληθεί από τον Τζο Μπάιντεν και προγραμματιζόταν να συζητηθούν κρίσιμα θέματα – από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έως τη Γάζα, από τα αμυντικά προγράμματα έως τις οικονομικές σχέσεις.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία, ενέκρινε το νομοσχέδιο ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βοήθεια από το Ισραήλ και την Ταϊβάν, τερματίζοντας το εξάμηνο πολιτικό αδιέξοδο στον πόλεμο της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.

Το πακέτο των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, περιλαμβάνει βοήθεια ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, καθώς και βοήθεια ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ και 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ασφάλεια της περιοχής του Ινδικού-Ειρηνικού (Ταϊβάν).

Προβλέπεται ότι 9 δισεκατομμύρια δολάρια από το πακέτο των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπεται για το Ισραήλ, θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εμπόλεμες ζώνες, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com