Εθνικές περιπέτειες: Φτάνει πια!

Εκκίνηση Έλληνες Δημοκράτες: Πολιτικό Συνέδριο

by Times Newsroom

Η “Εκκίνηση Έλληνες Δημοκράτες” δημοσιοποιεί το πρόγραμμα του Συνεδρίου, που αρχίζει την Τρίτη 8 Μαρτίου. Το Συνέδριο θα ανοίξει με το καλωσόρισμα των συνέδρων στις 9.15 το πρωί και μια κατατοπιστική ομιλία για το περιεχόμενο των εργασιών του.

Στις 10.00 θα αρχίσουν οι εργασίες του 1ου εργαστηρίου με θέμα τον διχασμό του 1915, την Μικρασιατική Καταστροφή, το ρεύμα του «Βενιζελισμού» και την δίκη των 6. Μετά τις εισηγήσεις, την συζήτηση και την σύνοψη θα ακολουθήσει ολιγόλεπτο διάλειμμα.

Στις 12.00 προβλέπεται η έναρξη του 2ου εργαστηρίου με θέμα την κατοχή, τις γερμανικές οφειλές, την εθνική αντίσταση, τον εμφύλιο και τον νέο διχασμό που προκάλεσε. Η διεξαγωγή των εργασιών θα είναι ίδια με αυτήν του προηγουμένου, όπως και των επόμενων δυο εργαστηρίων.

Το 3ο, απογευματινό, εργαστήριο θα  ξεκινήσει στις 18.00 με  αντικείμενο το Κυπριακό, τον ρόλο Βρετανίας και Η.Π.Α., την δικτατορία στην Ελλάδα, την τουρκική εισβολή, κατοχή και εποικισμό της Κύπρου, τον ενιαίο αμυντικό χώρο Ελλάδας-Κύπρου καθώς και λύσεις και δήθεν λύσεις που προτείνονται κατά καιρούς. Οι εργασίες της 1ης ημέρας θα ολοκληρωθούν περί ώρα 20.00

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, Τετάρτη 9 Μαρτίου, θα αρχίσει στις 10.15 με ένα καλωσόρισμα σας εκ μέρους της ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ με την ευκαιρία της 8ης επετείου από την ίδρυσή μας. Για να συνεχιστεί με το 4ο εργαστήριο στις 10.30 με θέμα την χρεοκοπία του 2010 και τα διλήμματά της (μνημόνια ή στάση πληρωμών, ΕΥΡΩ ή δραχμή, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015) και, κυρίως, που βρισκόμαστε σήμερα και που πάμε.

Με την ολοκλήρωση του 4ου εργαστηρίου και μετά το μεσημεριανό διάλλειμα, οι απογευματινές εργασίες θα αρχίσουν στις 17.00 και  περί τις 17.45 θα έχουμε την οργανωμένη συζήτηση «Σκυταλοδρομία γενεών» μεταξύ συμπατριωτών διαφόρων ηλικιών από την  Ελλάδα και το εξωτερικό με τις σκέψεις τους για την ζωή τους και το μέλλον τους.

Τελευταίο θέμα του Συνεδρίου θα είναι, όπως σημειώνεται, η άποψη της “Εκκίνησης…” για τα πράγματα και οι σκέψεις για την αλλαγή τους προς το καλύτερο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com