Eurostat: Οι Έλληνες… πρωταθλητές Ευρώπης στη δουλειά – Πόσες ώρες δουλεύουμε σε σχέση με τους άλλους

Στοιχεία που έδωσε σήμερα (20/9) στη δημοσιότητα η Eurostat μαρτυρούν το πόσες ώρες την εβδομάδα δουλεύουν κατά μέσο όρο οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρα της Ευρώπης, με τους Έλληνες να είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι από όλους.

by Times Newsroom

Κατά μέσο όρο, ο χρόνος εργασίας των Ευρωπαίων εργαζομένων ηλικίας 20-64 ετών ανέρχεται στις 37,5 ώρες. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δουλεύουν, ωστόσο, 41 ώρες την εβδομάδα, κατά μέσο όρο.

Ακολουθούν οι εργαζόμενοι στην Πολωνία (40,4), τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία (40,2 ώρες και οι δύο).

Στον «πάτο» της λίστας, με τις λιγότερες εργατοώρες ανά εβδομάδα, βρίσκονται οι Ολλανδοί εργαζόμενοι, με 33,2 ώρες την εβδομάδα, ενώ ακριβώς πάνω από αυτούς βρίσκονται οι Γερμανοί, με 35,3 ώρες και αμέσως μετά οι Δανοί, με 35,4.

ώρες εργασίας εργαζόμενοι

Οι μέσες ώρες εργασίας αφορούν εργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης. Κατά συνέπεια, τα διαφορετικά ποσοστά εργαζομένων μερικής απασχόλησης στις διάφορες χώρες επηρεάζουν τα αποτελέσματα, εκτός από τη νόμιμη και συνήθη διάρκεια της εβδομάδας εργασίας στο κάθε μέρος.

Οι ώρες εργασίας αναφέρονται στον αριθμό των ωρών εβδομαδιαίως, που συνήθως εργάζονται στην κύρια εργασία τους. Είναι η μέση τιμή των πραγματικών ωρών εργασίας ανά εβδομάδα για μια μακρά περίοδο αναφοράς, εξαιρουμένων των εβδομάδων κατά τις οποίες παρατηρείται απουσία από την εργασία (π.χ. διακοπές, άδειες, απεργίες).

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com