Eύα Καϊλή: Δεσμεύεται η περιουσία της στην Ελλάδα – Τι θα ερευνήσει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή μελών της οικογενείας της και του συζύγου του της διέταξε το πρωί της Δευτέρας (12/12) ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

by Times Newsroom

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια, σύζυγος).

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο ποσό σε μετρητά (150.000 ευρώ) μέσα σε σακούλες και σε μια βαλίτσα, στοιχείο που δικαιολόγησε την αυτόματη άρση της ασυλίας καθώς θεωρήθηκε ως τέλεση αδικήματος επ’ αυτοφόρω.

Όσον αφορά στον πατέρα της Εύας Καϊλή, τον οποίο έπιασαν με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά (600.000) φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε ελεύθερος.

Εύα Καϊλή: Η σύλληψη του πατέρα της «άνοιξε» το δρόμο 

Η Εύα Καϊλή, ως ευρωβουλευτής είχε ασυλία. Για να αρθεί αυτή, θα έπρεπε να την πιάσουν επ’ αυτοφώρω. Και αυτό φαίνεται ότι έγινε. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατοχή του πατέρα της βρέθηκαν σχεδόν 600.000 ευρώ και στην κατοχή της ίδιας, σε τσάντες και χειραποσκευές πολυτελείας, άλλες περίπου 150.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ. Ο πρώτος που συνελήφθη ήταν ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έξω από το σπίτι όπου έμενε με την Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, σχεδόν 100 μέτρα από το Ευρωκοινοβούλιο.

Ήταν, όπως φαίνεται, το πρώτο βήμα για να «σπάσει» η ασυλία της Εύας Καϊλή. Αφού συνελήφθη ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Έφη Κουτσοκώστα, οι βελγικές αρχές έκαναν έφοδο στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εντόπισαν τον πατέρα της Εύας Καϊλή έξω από το ξενοδοχείο όπου έμενε, κοντά στο σπίτι της κόρης του και είχε μαζί του μια χειραποσκευή με περίπου 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ!

Μυστήριο με την αποπληρωμή του δανείου της

Μυστήριο έχει προκύψει με την αποπληρωμή του δανείου της πρώην πολιτικού του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρει η εκπομπή «Το Πρωινό», η αποπληρωμή του δανείου της πολλών χιλιάδων ευρώ έγινε ξαφνικά.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ανταποκριτής της DW επιβεβαιώνει ότι η πρώην Ευρωβουλευτής έδωσε το «παρών» στην πρεμιέρα του Κατάρ στο Μουντιάλ. Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε ψηφίσει σε επιτροπή που διαπραγματευόταν τις βίζες χωρίς να είναι μέλος της Επιτροπής. Βέβαια αυτό συνηθιζόταν καθώς μπορούσε να αντικαταστήσει κάποιο άλλο μέλος.

Κίνδυνος φυλάκισης μέχρι 5 χρόνια

Τα σενάρια είναι πολλά σχετικά με την ποινική μεταχείριση της Εύας Καϊλή, η οποία αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 έτη, βάσει του βελγικού νόμου. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις και οι τέσσερις προφυλακισμένοι κατηγορούνται για

  • Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
  • Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
  • Διαφθορά

Πότε θα γίνει η δίκη

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον δικηγόρο Κώστα Ντάλτα που μίλησε στο MEGA, ένα βασικό ζητούμενο είναι το πότε θα διεξαχθεί η δίκη. Οπως είπε χαρακτηριστικά δεν είναι από τις δίκες που θα διεξαχθούν μέσα στους επόμενες μήνες, καθώς υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις που τελικά έγιναν ακόμη και μετά από τρία χρόνια. Και από τη στιγμή που στο Βέλγιο δεν υπάρχει το «18μηνο» που ισχύει για τους προφυλακισμένους στην Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να είναι υπό κράτηση μέχρι τότε. Ο ίδιος ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση πως η Εύα Καϊλή δεν θα παραμείνει προφυλακισμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εύα Καϊλή: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας της

Πλήρη άγνοια δηλώνουν οι οικείοι της Εύας Καϊλή για την εμπλοκή της Ευρωβουλευτού στο οικονομικό σκάνδαλο Qatar Gate.

Αυτό υποστήριξε άνθρωπος από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της Θεσσαλονικιάς αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, που βρίσκεται προφυλακισμένη στις Βρυξέλλες, καθώς κατηγορείται για χρηματισμό.

«Δεν υπάρχει κάποιο δελτίο Τύπου έως τώρα, περιμένουμε την εξέλιξη του δικαστηρίου έως την Τετάρτη για την Εύα. Περιμένουμε τον πατέρα της να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε πότε. Παραλίγο να αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας από τη στενοχώρια του. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Την υπόθεση χειρίζεται δικηγόρος από το Βέλγιο, προσπαθούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες» είπε ο άνθρωπος του περιβάλλοντος της οικογένειας στον ΑΝΤ1.

Ο πατέρας της Εύας Καϊλή ήταν ένας από τους εμπλεκόμενους που τέθηκαν υπό κράτηση για την υπόθεση, ωστόσο, αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Μάλιστα, οι Αρχές εντόπισαν τον πατέρα έξω από ένα ξενοδοχείο με έναν χαρτοφύλακα γεμάτο χρήματα.

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κοινοβουλευτικός βοηθός, έχει επίσης κατηγορηθεί και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com