Ευάγγελος Αντώναρος: Η επιτομή της γραφικότητας στην πολιτική ζωή…

...αποτελεί πολιτικό απολειφάδι από τότε που χρησιμοποιήθηκε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για το ξέπλυμα των πολιτικών της κυβέρνησης Καραμανλή οι οποίες οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία

by Times Newsroom
  • ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

Ο Ευάγγελος Αντώναρος ως νεοδημοκράτης δεξιός ή Βαγγέλης Αντώναρος ως συριζαίος δεξιός και υποψήφιος Βουλευτής αυτού του κόμματος, αποκάλεσε απολειφάδι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια. Διότι ο κύριος αυτός που είναι χρόνια τώρα η επιτομή της γραφικότητας στην πολιτική ζωή αποτελεί πολιτικό απολειφάδι από τότε που χρησιμοποιήθηκε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για το ξέπλυμα των πολιτικών της κυβέρνησης Καραμανλή, οι οποίες οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία.
Αφήστε δε ότι ως απολειφάδι μπήκε στη Βουλή ως Βουλευτής όταν στις βουλευτικές εκλογές του 2009 συμπεριλήφθηκε πέμπτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ χωρίς αρχικά να εκλεγεί. Την ίδια μέρα όμως λόγω της παραίτησης του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Γιώργου Σουφλιά, η 5η θέση έγινε εκλόγιμη με συνέπεια να εκλεγεί εντέλει βουλευτής. Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών. Πήρε 4.465 ψήφους και απέτυχε να επανεκλεγεί. Στην ουσία δηλαδή δεν έχει εκλεγεί ποτέ Βουλευτής από την ψήφο των πολιτών.
Από τότε η πολιτική του ενασχόληση ήταν παρασκηνιακή, στηριζόμενη στον μύθο, που ο ίδιος καλλιέργησε για να πιάνουν τόπο τα λεγόμενά του, ότι εκφράζει αυθεντικά τις απόψεις του Κώστα Καραμανλή και παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος ενοχλημένος προφανώς από αυτή την κατάσταση είχε δηλώσει δημόσια πως τον εαυτό του τον εκφράζει ο ίδιος. Είναι όμως τόσο αξιοπρεπής που δεν βγήκε ποτέ να δηλώσει πως ό,τι λέει είναι δική του άποψη, γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα ασχολούνταν κανείς μαζί του.
Αντί λοιπόν ο Ευάγγελος – Βαγγέλης να ευγνωμονεί το ΠΑΣΟΚ που πήρε στην πλάτη του την άθλια διακυβέρνηση των Καραμανλή, Παυλόπουλου και των υπολοίπων, σώζοντας την χώρα από την άτακτη χρεοκοπία, το χαρακτηρίζει απολειφάδι και το κοιτάζει αφ’ υψηλού.
Ο Αντώναρος δεν αξίζει περισσότερο μελάνι. Το θέμα είναι ο Τσίπρας που τον πήρε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον έχρισε πανηγυρικά υποψήφιο Βουλευτή, μάλλον με παρέκκλιση των όποιων διαδικασιών έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του.
Θα κάνει, όπως τουλάχιστον έχει δηλώσει, κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων ή κυβέρνηση ηττημένων, όπως έχει ειπωθεί ή τώρα με τον νέο όρο που εισήγαγε ο Αντώναρος «κυβέρνηση απολειφαδιών»; Όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, αλλά και όπως φαίνεται από την συμπεριφορά της κοινωνίας και ο ΣΥΡΙΖΑ μικρότερο ποσοστό θα πάρει από αυτό των προηγούμενων εκλογών και σε κάποιο βαθμό απολειφάδι θα είναι και αυτός, σύμφωνα με την λογική της τελευταίας του μεταγραφής.
Με τέτοιες δηλώσεις και νοοτροπία, ακόμη και αυτή η πολύ θολή προοπτική που χρησιμοποιεί ο Τσίπρας για να κρατάει τις λιγοστές ελπίδες των οπαδών του ζωντανές πάει περίπατο και στο τέλος θα του μείνει ο Αντώναρος.
Υ.Γ. Απολειφάδι το [apolifáδi] Ο44 : 1.(λογοτ.) μικρό υπόλειμμα από κτ. που χρησιμοποιήθηκε, που καταναλώθηκε· απομεινάρι: ~ σαπουνιού / φαγητού. Έριξε τα απολειφάδια του φαγητού στις γάτες. 2. (μτφ., μειωτ.) α. για άνθρωπο ιδιαίτερα μικρόσωμο, αδύνατο, καχεκτικό: ~ ανθρώπου / γυναίκας. β. για οτιδήποτε ασήμαντο ή ανάξιο λόγου: Mην ασχολείσαι με απολειφάδια.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com