Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Προστασία των καταναλωτών από τη χειραγώγηση της αγοράς ενέργειας

Η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας δημιούργησε την ενεργειακή κρίση το 2022, ωθώντας τις τιμές σε νέα υψηλά επίπεδα.

by Times Newsroom

Οι υψηλές τιμές, η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και η ανάγκη απαλλαγής από τον άνθρακα οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Στην συνέχεια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο για τη μεταρρύθμιση.

Με αυτή τη συμφωνία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βάζει τους πολίτες στο επίκεντρο του σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, απαγορεύοντας στις εταιρείες να περικόψουν το ρεύμα των ευάλωτων καταναλωτών. Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα σε συμβάσεις σταθερής τιμής, καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές της αγοράς.

Το Κοινοβούλιο προτείνει επίσης νέα μέτρα για την καλύτερη προστασία της χονδρικής αγοράς ενέργειας της ΕΕ και την αντιμετώπιση της χειραγώγησης της αγοράς ενισχύοντας τη διαφάνεια, τους μηχανισμούς εποπτείας και τον ρόλο του Οργανισμού για τη Συνεργασία των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com