Φαραντούρης: Ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας – Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

«Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ»

by Times Newsroom

Αιχμές για την ελληνική δικαιοσύνη άφησε ο Νίκος Φαραντούρης, μιλώντας στον Τάκη Χατζή και στο «one talk» με αφορμή τις δηλώσεις της ευρωπαίας εισαγγελέως, τονίζοντας πως η ελληνική δικαιοσύνη επίσης κρίνεται. Είπε ακόμα πως, εφόσον υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης, θα είναι ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση.

Ο κ. Φαραντούρης, ο οποίος έχει οριστεί σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε πως η κυβέρνηση επιχείρησε να απαξιώσει και να μειώσει την ευρωπαία εισαγγελέα που συνεργάζεται με όλες τις χώρες και η οποία, όπως είπε, «έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία».

Στην ερώτηση εάν εννοεί πως θα πρέπει να κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα ο κ. Φαραντούρης απάντησε: «Θα είναι ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση εάν αποκρύπτει σκάνδαλα, εάν μπλοκάρει υποθέσεις».

Στην παρατήρηση μάλιστα πως ο Άρειος Πάγος κάλεσε την ευρωπαία εισαγγελέα να παραμείνει εντός των αρμοδιοτήτων της -επί των οικονομικών υποθέσεων δηλαδή- είπε: «Και τι σημαίνει πως έχει δίκιο ο Άρειος Πάγος; Ο Άρειος Πάγος στη χούντα έλεγε η επανάσταση επικρατεί…».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, τόνισε: «Χθες βράδυ, μέσα σε λίγα λεπτά, ο κ. Φαραντούρης είπε ότι είναι “ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας» και ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο Άρειος Πάγος, αφού “στη χούντα έλεγε ότι θα επικρατήσει η επανάσταση”, γυρίζοντάς μας στις πιο σκοτεινές εποχές.

Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία. Η μόνη τους έγνοια για τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως όταν κυβέρνησαν ήταν πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να κλείσουν φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com