Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ – stop στην αύξηση των κλινών

by Times Newsroom
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ. Κεντρική επιδίωξη των μέτρων είναι ο ετήσιος αριθμός διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της πόλης να μην υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια.

Για την επίτευξη του στόχου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τα ακόλουθα:

  • Απαγορεύεται η κατασκευή νέων ξενοδοχείων. Νέο ξενοδοχείο μπορεί να κατασκευαστεί μόνο εάν ένα υπάρχον ξενοδοχείο κλείσει, έχοντας ωστόσο τον ίδιο αριθμό κλινών με αυτό που έκλεισε. Η νέα εγκατάσταση πρέπει επίσης να είναι καλύτερη από την παλιά. Αυτό σημαίνει ότι το νέο ξενοδοχείο πρέπει να είναι πιο σύγχρονο και βιώσιμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Δήμος του Άμστερνταμ ενθαρρύνει τους ξενοδόχους να εξετάσουν το ενδεχόμενο κατασκευής των ξενοδοχείων τους έξω από το κέντρο της πόλης. Αυτό το μέτρο, πάντως, δεν θα ισχύει για νέες εγκαταστάσεις που έχουν ήδη λάβει οικοδομική άδεια.
  • Το Άμστερνταμ θέλει να μειώσει στο μισό τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που ελλιμενίζονται στο ποτάμι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτή η στρατηγική κίνηση αποτελεί βασικό μέρος της εκστρατείας της ολλανδικής πρωτεύουσας κατά του μαζικού τουρισμού. Η πόλη αναμένει ότι αυτό το μέτρο θα οδηγήσει σε περίπου 270.000 λιγότερους τουρίστες που την επισκέπτονται ετησίως. Από το 2028 και μετά, θα επιτρέπεται να ελλιμενίζονται το πολύ 1.150 πλοία (από περίπου 2.125 πλοία το 2023), μεταφέροντας περίπου 500.000 επιβάτες. Η πόλη εκτιμά επίσης ότι αυτή η απόφαση θα μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενισχύοντας ένα πιο βιώσιμο τουριστικό περιβάλλον.
  • Το Άμστερνταμ λαμβάνει μέτρα για την αποθάρρυνση ορισμένων τύπων συμπεριφοράς, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά. Η δήμαρχος Femke Halsema υποστηρίζει τη ρύθμιση των σκληρών ναρκωτικών, όπως η κοκαΐνη και το MDMA, δηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να λαμβάνονται από φαρμακοποιούς ή μέσω ενός μοντέλου ιατρικών υπηρεσιών.
  • Η κυρία Halsema, που είναι περιβαλλοντολόγος και βρίσκεται στο αξίωμα από το 2018, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Μία από τις εκστρατείες της στόχευε στη μείωση του αριθμού των μεθυσμένων Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται την πόλη, κάτι που απέφερε ήδη θετικά αποτελέσματα. Το Νοέμβριο του 2023, μελέτη έδειξε ότι ο αριθμός των επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο είχε μειωθεί πάνω από 20%.
  • Επιπλέον, το Άμστερνταμ έχει εφαρμόσει διάφορα αποτρεπτικά μέτρα για τον υπερτουρισμό, κατά την περίοδο του COVID-19, όπως είναι η αύξηση του τουριστικού φόρου, η επιβολή αυστηρών κανονισμών στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις, η απαγόρευση του καπνίσματος κάνναβης στην περιοχή Red Light, η απαγόρευση των κρουαζιερόπλοιων από το κέντρο της πόλης και η καταστολή ενοχλητικών συμπεριφορών σε καφετέριες. Όλοι αυτοί οι νέοι κανόνες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

πηγή: tornosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com