Πανεπιστήμιο της Κολούμπια: Διαδηλωτές εισβάλλουν στο κτίριο- Διαμαρτύρονται για τις αποβολές φοιτητών

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια άρχισε τη Δευτέρα να θέτει σε διαθεσιμότητα ή να αποβάλλει τους ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης που αρνήθηκαν να διαλύσουν έναν καταυλισμό σκηνών στην πανεπιστημιούπολη της Νέας Υόρκης, αφού η σχολή Ivy League κήρυξε αδιέξοδο στις συνομιλίες που αποσκοπούσαν στον τερματισμό της πολωτικής διαμαρτυρίας.

by Times Newsroom

Η πρόεδρος του πανεπιστημίου Νεμάτ Μινούσε Σαφίκ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των διοργανωτών φοιτητών και των ακαδημαϊκών ηγετών απέτυχαν να πείσουν τους διαδηλωτές να διαλύσουν τις δεκάδες σκηνές που είχαν στήσει για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Σήμερα ωστόσο, δεκάδες διαδηλωτές κατά του Ισραήλ εισέβαλαν σε ένα ακαδημαϊκό κτίριο στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το κατέλαβαν νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλούς διαδηλωτές να τριγυρίζουν μέσα στο Hamilton Hall με μερικούς να τοποθετούν ξύλινες καρέκλες και τραπέζια μπροστά από τις πόρτες για να εμποδίσουν άλλους να εισέλθουν λίγο πριν τη 1 π.μ.

Ένα άλλο συγκλονιστικό βίντεο δείχνει έναν διαδηλωτή με σφυρί μέσα στο κτίριο να σπάει δύο παράθυρα μιας εξωτερικής πόρτας και να τοποθετεί κάτι που φαίνεται να είναι μια κλειδαριά ποδηλάτου γύρω από τα χερούλια της πόρτας.

Σύμφωνα με την Columbia Daily Spectator, τη φοιτητική εφημερίδα, η ομάδα των διαδηλωτών που μπήκε μέσα πέταξε τα πάντα στο πάτωμα και στη συνέχεια άρχισε να τοποθετεί εμπόδια μέσα στο κτίριο που βρισκόταν κατά μήκος του South Lawn.

Οι διαδηλωτές κάλυψαν ακόμη και κάμερες ασφαλείας μέσα στο Hamilton Hall με ταινία και μαύρες σακούλες σκουπιδιών, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο και κάποιοι ένωσαν τα χέρια για να σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα που κλείνει την είσοδο.

«Δεν θα φύγουμε μέχρι το Κολούμπια να ικανοποιήσει κάθε μας αίτημα», είπαν οι διαδηλωτές σε ένα κατευθυνόμενο άσμα.

Τέσσερις διαδηλωτές που φορούσαν μάσκες πάνω από τα κεφάλια τους κατέβασαν ένα πανό που έγραφε «Hind’s Hall» από ένα παράθυρο που έβλεπε το πλήθος που επευφημούσε το ξετύλιγμα του, σύμφωνα με ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στο X.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com