Φίλεια… πυρά κατά Τσίπρα για την επιλογή Φερχάτ

Το «καρφί» κατά του Αλέξη Τσίπρα, που εκτόξευσε ο Νίκος Φίλης για την επιλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ ως υποψηφίου στη Ροδόπη, επισκίασε την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να μεταφέρει την προεκλογική ατζέντα στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την έκτακτη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Ζάππειο.

by Times Newsroom

Τον Νίκο Φίλη, τον οποίο, αν και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «5η φάλαγγα», κάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ενώ σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου υποστήριξε αρχικά ότι είχε άγνοια για τις δηλώσεις του βουλευτή Ροδόπης με την αξιωματική αντιπολίτευση, Οζγκιούρ Φερχάτ, περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι δεν είναι; Συνεπώς, προς τι ο ψόγος;».
Το «καρφί» Φίλη κατά Τσίπρα έμεινε -μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές- αναπάντητο από την Κουμουνδούρου, αν και ο πρώην υπουργός Παιδείας άφησε ευθέως και σαφώς να εννοηθεί ότι για το θέμα που δημιουργήθηκε στη Ροδόπη ευθύνονται αποκλειστικά η ηγεσία του κόμματος και η αρμόδια επιτροπή για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, οι οποίες όφειλαν να γνωρίζουν τις θέσεις του συγκεκριμένου προσώπου πριν τον τοποθετήσουν υποψήφιο.

Αλλο μεσοπρόθεσμο…

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τη διαβεβαίωση πως, αν εκλεγεί, θα στείλει άλλο μεσοπρόθεσμο στις Βρυξέλλες έδωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο, πριν φύγει για τη Λάρισα και τον Τύρναβο.

Βασικός στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να ακυρώσει ως αφερέγγυες και «fake» τις προεκλογικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε για κρυφή ατζέντα.

«Η κυβέρνηση κατέθεσε το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας για την τριετία 2024-26 πριν από περίπου δύο μήνες», είπε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι δεν περιλαμβάνει παρά μόνο ένα από τα μέτρα του προεκλογικού προγράμματος της Ν.Δ. – αυτό της μεταρρύθμισης του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου από το 2024 με κόστος 0,3%-, δεν περιλαμβάνει προεκλογικές υποσχέσεις για μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, δεν περιλαμβάνει εξαγγελίες στο πεδίο της προνοιακής πολιτικής, στο πεδίο της Υγείας και στο πεδίο της Παιδείας.

FAKE NEWS ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας:

– Παραμένουν ακοστολόγητες προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς τον προφανή δημοσιονομικό χώρο να τις υλοποιήσει.

– Προβλέπεται πραγματική μείωση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων κατά 730 εκατ. σωρευτικά στην τετραετία και σημαντική υποχώρηση της αγοραστικής τους δύναμης.

– Προβλέπεται πραγματική μείωση των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου κατά 1,1 δισ. σωρευτικά στην τετραετία.

– Η πραγματική αύξηση της μέσης αμοιβής της μισθωτής εργασίας σωρευτικά στην τετραετία είναι 1,3%, αντί για ονομαστική αύξηση 25% που υποσχέθηκε.

Με βάση τα στοιχεία του Προγράμματος Σταθερότητας, τα οφέλη της οικονομικής μεγέθυνσης των ετών 2023-26 (γιατί το Πρόγραμμα προβλέπει αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ που υπερβαίνει το 10%) δεν θα διαχυθούν στους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Αλλά ούτε και σε κρίσιμους τομείς δημοσίων υπηρεσιών, που μετά την επαχθή επιβολή του κρυφού φόρου του πληθωρισμού τους τελευταίους 18 μήνες θα δουν την αγοραστική τους δύναμη, αλλά και την ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών που καταναλώνουν, να επιδεινώνεται περαιτέρω.

«Η δε μείωση των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της Υγείας, κατά 1,1 δισ. στην τετραετία, μας δείχνει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Ν.Δ.», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

«Επομένως, τώρα κατανοούμε γιατί και οι τελευταίες δηλώσεις του εξαίρετου επιστήμονα, του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Πνευματικού, δεν ήταν ένα λάθος. Είναι ακριβώς η ατζέντα που έκρυβαν η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης, και ο κ. Πνευματικός τη φανέρωσε», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com