Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία αποτελεί ευκαιρία για την οικοδόμηση της μελλοντικής ευημερίας

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία γεννήθηκε από την ανάγκη προστασίας των πολιτών και του πλανήτη, αλλά σχεδιάστηκε επίσης ως μια ευκαιρία για την οικοδόμηση της μελλοντική ευημερίας τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ομιλία της στην Τσεχία.

by Times Newsroom

Η Πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, τηρείται αυτή η «υπόσχεση» καθώς «πέρυσι, για παράδειγμα, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά περίπου 2,5%, ενώ η οικονομία αυξήθηκε κατά 3,5%. Μειώσαμε επιτυχώς τις εκπομπές μας ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε την οικονομία μας». Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία «υποστηρίχτηκε από τεράστιες επενδύσεις – NextGenerationEU και REPowerEU – για να επιταχυνθεί η μετάβαση στην καθαρή οικονομία του αύριο».

«Έχουμε δει τη μεταμορφωτική δύναμη αυτών των επενδύσεων στον ενεργειακό μας τομέα. Όταν ο Πούτιν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει φυσικό αέριο για να μας εκβιάσει, η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ήταν η απάντηση της Ευρώπης», υπογράμμισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ επισήμανε ότι «σήμερα η Ευρώπη, για πρώτη φορά στην ιστορία, παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από άνεμο και ήλιο παρά από αέριο». Τέλος, ανέφερε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι καλές μόνο για τον πλανήτη, αλλά δίνουν τη δυνατότητα τόσο για δημιουργία καλών θέσεων εργασίας όσο και βοηθούν στην ενεργειακή ανεξαρτησία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com