Φωτιά στην Ηλεία: Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα

Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν σήμερα αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς

by Times Newsroom

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της μέρας οι ρίψεις των εναέριων μέσων στη φωτιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Επίσης επιχειρούν 195 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος». Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες, μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 και χθες πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των χωριών Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com