Φρέντι Μπελέρης: «Στόχος είναι να μην αναλάβω δήμαρχος και να αρπάξουν ελληνικές περιουσίες»

Άστραψε και βρόντηξε ο Φρέντι Μπελέρης μέσα από τη φυλακή και κατηγόρησε ευθέως την αλβανική κυβέρνηση ότι στόχος της είναι να μην αναλάβει τα καθήκοντα του δημάρχου Χειμάρρας και να αρπάξει τις ελληνικές περιουσίες.

by Times Newsroom

Ο δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, που βρίσκεται ακόμα στις φυλακές παρά την ωμή παραδοχή του βασικού μάρτυρα κατηγορίας εναντίον του, ότι χρηματίστηκε από την αστυνομία, παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ, μέσω ηχογράφησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με την οικογένειά του.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, τόνισε ότι μετά την παραδοχή του βασικού μάρτυρα της υπόθεσης ότι πήρε λεφτά από την αστυνομία για να τον κατηγορήσει, θα έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί. «Μετά από την παραδοχή ότι χρηματίστηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα η κατηγορία θα είχε καταπέσει. Δεν μπορεί να κρατούμαι προφυλακισμένος για τόσο καιρό με την μαρτυρία ενός ανθρώπου που είναι καταδικασμένος για απάτες και κλοπές και ενός συνεργάτη της αστυνομίας που όπως παραδέχτηκε ο διευθυντής της αστυνομίας της Χειμάρρας τον έχουν χρησιμοποιήσει και σε άλλες υποθέσεις», είπε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Στη συνέχεια ο Φρέντι Μπελέρης μίλησε για στημένη ιστορία. «Στην ερώτηση των δικηγόρων “τι έγινε μετά που έφυγες που πήρες τα λεφτά;”, λέει “δε θυμάμαι”. Αυτός πήγε και παρέδωσε τα λεφτά μετά από 8 ώρες. Ήταν μία στημένη ιστορία», ανέφερε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ από το καρτοτηλέφωνο των αλβανικών φυλακών κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με το γιο του, ο Φρέντι Μπελέρης κατήγγειλε ότι οι δικαστικές αρχές έχουν πολλές «σκιές» από το παρελθόν, ενώ τόνισε ότι ο νυν δήμαρχος Χεμάρας παίρνει αποφάσεις, που αποτελούν σκάνδαλα και ατασθαλίες.

«Οι δικαστές, οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται έχουν επανδρώσει τη “νέα δικαιοσύνη” όπως τους αρέσει να την λένε, είναι οι παλιοί. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν “ουρές” από το παρελθόν. Έχουν… υποθέσεις. Άνθρωπος που έχει χάσει τις εκλογές παραμένει στην διοίκηση του δήμου, και όσο παραμένει υπάρχουν κατηγορίες στον αλβανικό τύπο αλλά και στην δικαιοσύνη ότι παίρνει αποφάσεις, οι οποίες αποτελούν σκάνδαλα και οικονομικές ατασθαλίες», επισήμανε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Όπως τόνισε ο Φρέντι Μπελέρης: «έχουμε κάνει μηνύσεις για πλαστογραφημένα έγγραφα που υπάρχουν στην δικογραφία», αλλά επισήμανε ότι: «το SPAK (Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς) κλείνει την υπόθεση και δεν δέχεται τις μηνύσεις μας». Ο Φρέντι Μπελέρης είπε χωρίς περιστροφές ότι βασικός στόχος της αλβανικής κυβέρνησης του Έντι Ράμα είναι η υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών, μέσω της υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας.

«Η αγωνία του κυρίου Ράμα ήταν να μη χάσει το δημαρχείο Χειμάρρας. Πιστεύω ότι προσπαθεί να με θέσει εκτός από τη μάχη διεκδίκηση του Δήμου, αν ξαναγίνουν εκλογές. Θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική της υφαρπαγής των περιουσιών και την προσπάθεια να δυσκολέψουν τη ζωή και να στερήσουν οικονομικούς πόρους από τους ντόπιους κατοίκους, τους Έλληνες, με σκοπό να φύγουμε», τόνισε. Σύμφωνα με τον Φρέντι Μπελέρη υπάρχουν απτά στοιχεία βάσει των οποίων αποδεικνύεται ότι οι αλβανικές αρχές πλαστογραφούν τις καταστάσεις περιουσιακών στοιχείων, προχωρώντας παραλλήλως σε παράνομες αλλαγές του χωροταξικού σχεδίου της Χειμάρρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή