Γαλλία: Δωρεάν έλεγχοι γονιμότητας σε γυναίκες ηλικίας 18 έως 25 ετών- Πτώση των ποσοστών γεννήσεων

Η Γαλλία, ένα έθνος τόσο διάσημο για τους εραστές του που έχει ακόμα και φιλί με το όνομά του, χρειάζεται βοήθεια για να κάνει μωρά.

by Times Newsroom

Αυτό λέει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει ανακοινώσει μια σαρωτική σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση αυτού που αποκάλεσε «μάστιγα» της υπογονιμότητας στη χώρα του.

Αυτά περιλαμβάνουν μια προσφορά δωρεάν «τσεκ-απ γονιμότητας» σε όλες τις ηλικίες 18 έως 25 ετών, άνδρες και γυναίκες.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Elle, ανέφερε επίσης μια «εκστρατεία» για να βοηθήσει τις γυναίκες να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους εάν θέλουν να κάνουν παιδιά αργότερα στη ζωή τους, όπως η κατάψυξη ωαρίων, καθώς και ένα εθνικό ερευνητικό πρόγραμμα για τη στειρότητα.

Η εκστρατεία του Μακρόν, την οποία άφησε να εννοηθεί τον Ιανουάριο όταν ζήτησε «δημογραφικό επανεξοπλισμό», έρχεται παρά το γεγονός ότι η Γαλλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων στη Δυτική Ευρώπη.

Το ποσοστό γονιμότητας της Γαλλίας, ένα εθνικό μέτρο του μέσου αριθμού γεννήσεων ζώντων ανά γυναίκα, είναι 1,8, σημαντικά υψηλότερο από αυτό του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκεται στο 1,5, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που υποστηρίζονται από τον ΟΗΕ.

Και τα δύο στοιχεία είναι κάτω από αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν «επίπεδο αντικατάστασης γονιμότητας» 2,1 – το ποσό που χρειάζεται ένας πληθυσμός για να αντικαταστήσει τη μια γενιά με την επόμενη.

Ο Μακρόν δεν έχει θέσει συγκεκριμένο στόχο για το σχέδιό του να ενισχύσει τα ποσοστά γεννήσεων στη Γαλλία σύμφωνα με τη dailymail, δηλώνοντας αντίθετα ότι ήθελε το έθνος να έχει «δυναμικό ποσοστό γεννήσεων».

Είπε επίσης στο Elle ότι αν οι Γάλλοι μπορούσαν να κάνουν όσα παιδιά ήθελαν, το ποσοστό γεννήσεων στη χώρα θα ήταν 2,3, αλλά δεν δήλωσε ότι αυτός ήταν ο στόχος της εκστρατείας του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com