Γάμος ομόφυλων: Ο Σαμαράς κατά της αποχής – Τι λένε άλλοι βουλευτές της ΝΔ

Οπως αναμενόταν ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θα ψήφιζε ούτε θα στήριζε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του εδώ και καιρό. Απλά εκείνο που δεν αναμενόταν ήταν η διαφοροποίησή του σε σχέση με τη θέση του πρωθυπουργού να επιτρέψει την αποχή ως «αξιοπρεπή στάση» των βουλευτών.

by Times Newsroom

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός φθάνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο κ. Σαμαράς φρόντισε, επίσης, να επαναλάβει με έμμεσο τρόπο την αντίθεσή του με τη ρύθμιση τονίζοντας ότι:

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη γι’ αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή» .

Κυβερνητικά στελέχη που ρωτήθηκαν για τη διαφοροποίηση Σαμαρά αρκέστηκαν να σχολιάσουν μονολεκτικά: «αναμενόμενο».

Νέες προσθήκες

Χθες στους διαφωνούντες προστέθηκαν πάντως και άλλοι βουλευτές της Ν.Δ. Μιλώντας στο Ράδιο FM100 της Θεσσαλονίκης ο βουλευτής κ. Θ. Καράογλου τόνισε: «Ο πρωθυπουργός έχει μια άλλη άποψη. Εγώ διαφωνώ, αλλά δεν σημαίνει ότι είμαστε στρατιωτάκια να στοιχιζόμαστε σε μία γραμμή. Είναι ένα ζήτημα συνείδησης, αρχών, αξιών και ιδανικών» συμπλήρωσε ο κ. Καράογλου.

Από τη μεριά του ο πρώην υπουργός, Νότης Μηταράκης, ανέφερε: «Διαφωνώ επί της αρχής, άρα δεν μπορώ να το ψηφίσω επί της αρχής». «Δεν θα απέχω. Θα καταψηφίσω», είπε ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τέλος, θετικός στη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια όπως την παρουσίασε ο πρωθυπουργός, εφόσον δεν υπάρχουν διατάξεις που θα επιτρέπουν τεκνοθεσία, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com