Γεραπετρίτης: Η ευρωπαϊκή προοπτική της Β. Μακεδονίας περνά από τη τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών

Tη σημασία που έχει για την ευρωπαϊκή προοπτική της Β. Μακεδονίας η τήρηση και εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε στη Βουλή, ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

by Times Newsroom

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός των Εξωτερικών, τόνισε πως τα λεγόμενα μνημόνια θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, σε χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος από την ελληνική πολιτεία με την προϋπόθεση όμως ότι θα εφαρμόζεται η συμφωνία. Ωστόσο όπως εξήγησε υπάρχουν δυσκολίες στους γείτονες στην εφαρμογή των προβλέψεων της συμφωνίας για τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

«Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε όλα τα κεφάλαια θα πρέπει να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις και αιρεσιμότητες της συμφωνίας», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: «η προσαρμογή στα ταξιδιωτικά έγγραφα έχει να κάνει για τεχνική μεταβατική περίοδο 5ετίας στην οποία είχε την ευκαιρία να προβεί.

Αυτό ως σήμερα δεν έχει συντελεστεί όχι με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά επειδή υπήρξαν τα όποια γραφειοκρατικά ή άλλα προβλήματα εκ. Μέρους της Β. Μακεδονίας. Υποχρέωση μας είναι να παρακολουθούμε τις εξέλιξης της συμφωνίας και όταν υπάρχει μη εκπλήρωση να προβαίνουμε στις νόμιμες ενέργειες. Η κυβέρνηση έχει προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για προσαρμογή στα έγγραφα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή