Γερμανία: Τρεις άνδρες κατηγορούνται για σύσταση ένοπλης οργάνωσης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι άνδρες αυτοί σχημάτισαν οργάνωση που ονόμασαν «Paladin» με στόχο να πάρουν τα όπλα κατά των κυβερνητικών μέτρων, άκουσε το δικαστήριο.

by Times Newsroom

Ενώπιον δικαστηρίου της πόλης Κόμπλεντς της δυτικής Γερμανίας καλούνται να εμφανιστούν τρεις Γερμανοί, που κατηγορούνται ότι είχαν σχηματίσει ένοπλη ομάδα με στόχο να εναντιωθούν στους περιορισμούς που είχε επιβάλει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να έλαβαν μέρος σε παραστρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου 2021 και να κατασκεύασαν εξαρτήματα όπλων και πυρομαχικά χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Ενας από αυτούς, 39 ετών, φέρεται ότι θεωρούσε στη διάρκεια της πανδημίας ότι το κράτος θα καταργούσε τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Κατά τη γνώμη του, η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί κατά «των μαζών» και όδευαν «προς τον εμφύλιο και την κλιμάκωση», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο 39χρονος υποστήριξε ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην αντίσταση και έκρινε απαραίτητο οι πολίτες να εξοπλιστούν προκειμένου να είναι «έτοιμοι να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους».

Τον Οκτώβριο του 2020 φέρεται να αποφάσισε τη σύσταση ένοπλης οργάνωσης.

Τον Φεβρουάριο του 2021 φέρεται ότι στρατολόγησε έναν 63χρονο και έναν 57χρονο, οι οποίοι στη συνέχεια συμμετείχαν μαζί του σε παραστρατιωτικές ασκήσεις.

Ο 39χρονος συνελήφθη στην Πορτογαλία το φθινόπωρο του 2023 και σήμερα κρατείται στη Γερμανία, ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί του παραμένουν ασύλληπτοι.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για σύσταση και διεύθυνση ένοπλης οργάνωσης, για σύσταση ή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com