Guardian: Δισεκατομμυριούχοι στο Νταβός: «Σας ζητάμε να μας φορολογήσετε»

Περισσότεροι από 250 δισεκατομμυριούχοι και εκατομμυριούχοι ζητούν, σε επιστολή τους προς τους πολιτικούς ηγέτες που θα συναντηθούν στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, να τους φορολογήσουν περισσότερο.

by Times Newsroom

«Το αίτημά μας είναι απλό: Σας ζητάμε να μας φορολογήσετε», γράφουν στην ανοιχτή επιστολή με τίτλο «Proud to Pay» (περήφανοι να πληρώσουμε), προς τους παγκόσμιους ηγέτες, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν την επιστολή είναι η κληρονόμος της «Disney» Άμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ, ο γνωστός ηθοποιός Μπράιαν Κοξ, που έχει ενσαρκώσει τον δισεκατομμυριούχο Λόγκαν Ρόι στην σειρά «Succession», η Βάλερι Ροκφέλερ, κληρονόμος του ιδρύματος Ροκφέλερ, καθώς και ο ηθοποιός και σεναριογράφος Σάιμον Πέγκ.

Όπως εξηγούν, το μέτρο αυτό «δεν θα αλλάξει το βιοτικό μας επίπεδο, δεν θα στερήσει κάτι από τα παιδιά μας, ούτε θα βλάψει την οικονομική ανάπτυξη των χωρών μας. Θα μετατρέψει, όμως, τον ακραίο και μη παραγωγικό ιδιωτικό πλούτο σε επένδυση για το μέλλον όλων μας».

«Είμαστε επίσης οι άνθρωποι που επωφελούνται περισσότερο από το status quo, αλλά η ανισότητα έχει φτάσει σε οριακό σημείο και το κόστος αυτής για τον κίνδυνο οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής σταθερότητας και αυξάνεται καθημερινά» συμπληρώνουν.
Νέα δημοσκόπηση δείχνει πως το 74% των υπερπλουσίων, υποστηρίζει την επιβολή υψηλότερης φορολόγησης για τους έχοντες, με σκοπό να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους ζωής και τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών.

Από τη δημοσκόπηση προέκυψε ότι το 58% υποστήριξε την επιβολή φόρου πλούτου 2% σε άτομα με περιουσία άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων και ότι το 54% πίστευε ότι ο ακραίος πλούτος αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com