H Milliyet «ξέχασε» την επανεκλογή Μενέντεζ και κάνει λόγο για «κρύο ντους» στην Αθήνα για τα F-16

Τι είπαν Μπάιντεν και Ερντογάν στην Ινδονησία, την ώρα που η Άγκυρα επιμένει για τα F-16.

by Times Newsroom

Η τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και η συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία, ήταν τα βασικά θέματα στην συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου G20.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στον πρόεδρο Ερντογάν και στον λαό της Τουρκίας για τις πράξεις βίας στην Κωνσταντινούπολη και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό της Τουρκίας.

Μάλιστα, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο την τουρκική προεδρία αναφέρει ότι κατά την συνάντηση των δύο προέδρων, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διαδικασία για τα F-16 μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την συνάντηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ δυναμιτίζουν το κλίμα, ενώ όπως φαίνεται η Milliyet «ξέχασε» την επανεκλογή Μενέντεζ και κάνει λόγο για «κρύο ντους» στην Αθήνα για τα F-16.

«Κάνοντας κινήσεις για να εμποδίσει τις ΗΠΑ να πουλήσουν F-16 στην Τουρκία, η Ελλάδα απογοητεύτηκε για άλλη μια φορά από τη συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν», αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν επανέλαβε την υποστήριξή του στην πώληση των F-16 προς την Τουρκία, κάτι το οποίο είχε αμέσως απήχηση στην Ελλάδα», συνεχίζει η Milliyet.

«Η Ελλάδα αντιτίθεται στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, την ώρα που η Αθήνα ξόδεψε δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς μέσα σε μόλις δύο χρόνια, παίρνοντας Rafale από τη Γαλλία, αναβαθμίζοντας παράλληλα τα πολεμικά της αεροσκάφη και θέλοντας να προμηθευτεί F-35 από τις ΗΠΑ», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Το ελληνικό λόμπι στην Ουάσινγκτον έλαβε μέτρα για να μπλοκάρει την πώληση των F-16 στην Τουρκία πολλές φορές, αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε στην Άγκυρα το ”πράσινο φως” στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στα τέλη Ιουνίου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την επίμαχη υποστήριξη στη σημερινή συνάντηση», καταλήγει η Milliyet.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com