Η αλογόμυγα Ευκλείδης

Αν με τα μικροσκοπικά Σκόπια υπέγραψαν μια συμφωνία που ικανοποίησε κάθε απαίτησή τους, ας φανταστούμε τι θα περιέχει η συμφωνία που θα φέρουν με την περιφερειακή υπερδύναμη Τουρκία.

by Times Newsroom

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λειτουργεί σαν αλογόμυγα που μας ξυπνά, μας υπενθυμίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα «κατορθώματα» της πενταετίας 2015-2019 και μας προϊδεάζει για τα μελλούμενα. Τον Οκτώβριο του 2021, στην πρωινή εκπομπή του Όπεν είχε δηλώσει ότι: «…και με τον βόρειο γείτονά μας είχαμε προβλήματα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε πρωτοβουλία να φέρει μια συμφωνία που έλυσε τα προβλήματα. Το ότι λύσαμε αυτό το μέτωπο σήμαινε ότι θα ξεκινούσαμε επαφές με την Τουρκία να φέρουμε μια ανάλογη συμφωνία…».

Αν με τα μικροσκοπικά Σκόπια υπέγραψαν μια συμφωνία που ικανοποίησε κάθε απαίτησή τους, ας φανταστούμε τι θα περιέχει η συμφωνία που θα φέρουν με την περιφερειακή υπερδύναμη Τουρκία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγες μέρες πριν αποκαλυφθεί ότι η Βασιλική Θάνου, στενή συνεργάτιδα του Αλ. Τσίπρα, φέρεται από σχετική ηχητική καταγραφή να ζητούσε από τον επιχειρηματία Αν. Βγενόπουλο μια ολόκληρη βιβλιοθήκη (δηλαδή μερικά εκατομμύρια ευρώ) για να τον βοηθήσει στις ανοιχτές υποθέσεις του με τη δικαιοσύνη, είχε δηλώσει στην Καθημερινή ότι ο Τσίπρας είναι κάκιστος στην επιλογή συμβούλων και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα τον κατηγόρησε με εύσχημο τρόπο για λαϊκισμό και τακτικισμό.

Τις προηγούμενες μέρες ο Ευκλείδης ξαναχτύπησε. Έχοντας ανάψει για τα καλά η συζήτηση περί εκλογών, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε: «Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική είναι μέσα στη λογική σου ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν, και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική…».

Και όπως το έκανε δεκαράκια ο Δημήτρης Βίτσας το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ευρεία συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βαρουφάκη με την ανοχή του ΚΚΕ. Και αν δεν φτάνουν τα κουκιά, προσθέτουμε εμείς, ίσως να πρότειναν συνεργασία και στον Βελόπουλο, δηλαδή τι περισσότερο είχε ο Πάνος Κάμμενος που συγκυβέρνησαν «πετυχημένα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μάς ξυπνά από τον βαθύ ύπνο μας με ό,τι χειρότερα είναι μπροστά μας: Ακυβερνησία ή ευρεία συμμαχική κυβέρνηση Τσίπρα-Ανδρουλάκη-Βαρουφάκη-Κουτσούμπα και ένας αποχαλινωμένος Ερντογάν συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για να μνημονεύσουμε το φθινόπωρο το 1922.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com