Η απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν για τη μειονότητα της Θράκης – «Είναι μουσουλμανική και εμείς διασφαλίζουμε την αρμονική συνύπαρξη»

Η αναφορά του τούρκου προέδρου που προκάλεσε την αντίδραση του έλληνα πρωθυπουργού

by Times Newsroom

Απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων και ύστερα από αναφορά του τούρκου προέδρου σε «τουρκική μειονότητα».

«Η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και η ρωμέικη κοινότητα στην Τουρκία είναι δομικά στοιχεία του πολιτιστικού μας πλούτου […] Διατύπωσα τις προσδοκίες για τη βελτίωση της κατάστασης της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα για πρώτη φορά ύστερα από έξι χρόνια.

Μετά την τοποθέτηση του τούρκου προέδρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε ξανά το λόγο για ένα σχόλιο επί του ζητήματος των μειονοτήτων, όπως είπε ο πρωθυπουργός. «Για εμάς και προσωπικά για εμένα η Θράκη αποτελεί ένα παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Και οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας έχουν – και αγωνιζόμαστε πάντα να διασφαλίζουμε στην πράξη – ίσες ευκαιρίες. Σε αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε. Ο προσδιορισμός της ιδιότητας της μειονότητας ως μουσουλμανικής καθορίζεται από την ίδια τη συνθήκη της Λωζάνης. Χρέος δικό μας, της ελληνικής έννομης τάξης, είναι να διασφαλίζουμε και να ενισχύσουμε αυτό το κλίμα της αρμονικής συνύπαρξης. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω, και όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, πως προς αυτή την κατεύθυνση η ελληνική κυβέρνηση θα εξακολουθεί να δουλεύει νυχθημερόν».

Δείτε την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τέλος του βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή