Η αυτοδιοικητική μάχη της Αθήνας – Το ψυχρό μέτωπο του καιρού – Οι ελληνικές προκρίσεις

Σε ρυθμούς αυτοδιοικητικών εκλογών κινείται η επικαιρότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει υποψήφιο για τον Δήμο της Αθήνας. Από την άλλη, έξαρση παρουσίασαν τα κρούσματα του ιού του Νείλου ενόσω ο καιρός κάνει τα δικά του παιχνίδια.

by Times Newsroom

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα», Χάρης Δούκας, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, έχει την υποστήριξη 70 προσωπικοτήτων από τους χώρους της πολιτικής των επιστημών των τεχνών και της οικολογίας.

Η μάχη για τον Δήμο της Αθήνας

      • Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ: Σε μεγάλο ντέρμπι εξελίχθηκε η ψηφοφορία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τον δήμο Αθήνας απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. Εκλεκτός της Κουμουνδρού ο Κώστας Ζαχαριάδης που επικράτησε με 17-15 του Νίκου Φίλη. Απορρίφθηκε πλειοψηφικά η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά.
      • Το ΠαΣοΚ θα στηρίξει Δούκα: Την υποψηφιότητά του για το δήμο της Αθήνας ανακοίνωσε και επίσημα ο Χάρης Δούκας. Τον υποστηρίζουν 70 προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, των επιστημών, των τεχνών και της οικολογίας, ενώ αναμένεται και η επίσημη στήριξη από το ΠαΣοΚ.
      • Οι «Αθηναίοι» του Κασιδιάρη: Μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να δηλώνει έτοιμος να «κυβερνήσει» στο Δήμο Αθηναίων, αλλά -όπως έμαθε ο ΒΗΜΑτοδότης- αντιμετωπίζει πρόβλημα στη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του. Αναγκαστικά καταφεύγει στη λύση των μεταδημοτεύσεων από άλλες περιοχές. Το αν θα φτάσουν αυτές οι μεταγραφές από άλλους Δήμους θα φανεί σύντομα.

    Συναγερμός για τον ιό του Δυτικού Νείλου

      • Η έξαρση: Μετά από μια σχετικά ήπια περίοδο με μικρά ποσοστά μετάδοσης συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου αυξήθηκαν απότομα στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο κατά την τελευταία εβδομάδα τρία άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία, ως αποτέλεσμα των επιπλοκών της λοίμωξης, ενώ δύο ασθενείς έχουν ήδη χάσει τη ζωής του μέσα στο 2023. «Από την εμπειρία μας αναμένουμε την κορύφωση να συμβαίνει περίπου στα μέσα Αυγούστου» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου.
      • Οι «κόκκινες» περιοχές: Τα κρούσματα έχουν καταγραφεί κυρίως στην κεντρικά και βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για τις περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών, Καρδίτσας και Καβάλας. Έντονη μάλιστα χαρακτηρίζεται η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου σε οκτώ δήμους: Νέστου, Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά, Λαρισαίων, Βέροιας, Πέλλας και Ηράκλειας.
      • Πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός: Πρόκειται για ιό που μεταδίδεται κυρίως με τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού. Το 80% όσων νοσήσουν δεν παρουσιάζουν σύμπτωμα, το 20% παρουσιάζουν ήπια νόσο με πυρετό και γενικευμένη αδυναμία (πονοκέφαλος, πόνος στο σώμα, ναυτία, ανορεξία), ενώ πολύ λίγα άτομα (κάτω του 1%) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή παράλυση).

    Από τον καύσωνα στο ψυχρό μέτωπο

      • Πώς αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Απότομη θα είναι η διακύμανση που θα παρουσιάσει ο καιρός στο τέλος της εβδομάδας με τον καύσωνα να δίνει τη θέση του σε μια κακοκαιρία «εξπρές». Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της απότομης ατμοσφαιρικής διαταραχής θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, την οποία θα συνοδεύσουν βροχές και καταιγίδες προκαλώντας ανατροπή του σκηνικού.
      • Τα δύο φαινόμενα του Σαββάτου: Ενώ έως το μεσημέρι του Σαββάτου (5/8) θα επικρατεί απόλυτη ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες, σε συνέχεια του καύσωνα της Παρασκευής, από το απόγευμα θα σημειωθεί μεταφορά από ψυχρότερες αέριες μάζες που θα επηρεάσει τον καιρό των βορειοδυτικών και στη συνέχεια των βορείων ηπειρωτικών. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες.
      • Πιο αισθητή η διαταραχή την Κυριακή: Οι συνέπειες του ψυχρού φαινομένου θα είναι ακόμη πιο αισθητές την Κυριακή (6/8) με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα, βέβαια, δεν αναμένεται να διαρκέσουν πολύ και μόνο στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Η βελτίωση του καιρού θα είναι αρκετά γρήγορη και η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

    Ο εκβιασμός της Ρωσίας και οι βίαιες μάχες

      • Μπλίνκεν κατά Ρωσίας: «Η πείνα δεν μπορεί να μετατραπεί σε πολεμικό όπλο», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, κάνοντας λόγο αφενός για εκβιασμό της Ρωσίας γύρω από τη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας αφενός για «επίθεση» στο παγκόσμιο επισιτιστικό σύστημα. «Φτάνει πια αυτός ο αδικαιολόγητος και απαράδεκτος πόλεμο», συμπλήρωσε.
      • Αίτημα Ζελένσκι για βοήθεια: Δύσκολη χαρακτήρισε την απελευθέρωση κατεχόμενων εδαφών ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημειώνοντας πως οι μάχες στο ανατολικό μέτωπο είναι σκληρές, ιδίως στις περιοχές Λιμάν, Μπαχμούτ και Αβντιίβκα όπως επίσης στο νότιο τμήμα της χώρας. Γι’ αυτό και το Κίεβο ζητά μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια από τους συμμάχους του.
      • Στρατολόγηση χιλιάδων Ρώσων: Περισσότεροι από 231.000 Ρώσοι ανταποκρίθηκαν σε μια εκστρατεία στρατολόγησης από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ενημέρωσε ότι έχουν γίνει πολυάριθμες οργανωτικές και μισθολογικές μεταρρυθμίσεις για να γίνει πιο ελκυστική η θητεία στις ένοπλες δυνάμεις.

    Ελληνικές προκρίσεις στο Conference League

    • Διπλό του ΠΑΟΚ στο Ισραήλ: Ο ΠΑΟΚ διόρθωσε τα λάθη του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, στάθηκε όρθιος στο Ισραήλ και με νίκη 4-1 επί της Μπεϊτάρ προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League. Πρωταγωνιστές για τον «Δικέφαλο του βορρά» ο Κοτάρσκι που έπιασε πέναλτι στο 0-1 και ο Κωνσταντέλιας που συμμετείχε στα δύο γκολ των καθυστερήσεων.
    • Εντός έδρας νίκη του Άρη: Με το «χρυσό» γκολ του Φαμπιάνο στο 80′ ο Άρης επικράτησε 1-0 της Αραράτ στη Θεσσαλονίκη και εξασφάλισε επίσης την παρουσία του στον γ’ προκριματικό του Conference. Οι παίκτες του Τερζή ήταν αγχωμένοι στο μεγαλύτερο σκέλος του παιχνιδιού, αλλά λυτρώθηκαν δέκα λεπτά πριν από τη λήξη του.
    • Οι επόμενοι αντίπαλοί τους: Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ θα τεθεί αντιμέτωπος με την κροατική Χάιντουκ και ο Άρης με την ουκρανική Ντιναμό Κιέβου. Τα διπλά αυτά παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 10 και 17 Αυγούστου και οι δύο ελληνικές ομάδες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τα playoffs της διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com