Η Κακοκαιρία Daniel σαρώνει τη χώρα – Διπλωματικές εξελίξεις

Στην Άγκυρα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης όπου σήμερα για τις 10:00 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση εργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, με σκοπό να βρεθεί ένα πρώτο πλαίσιο για τη μεθοδολογία και το χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε να ακολουθηθεί στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών.

by Times Newsroom

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (Η Καθημερινή, 03/09/2023)

Σήμερα, Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Εβρο. Σκοπός της περιοδείας του στο νομό είναι να γίνει η πλήρης αποτίμηση και καταγραφή του μεγέθους των εκτάσεων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και με βασικό στόχο την άμεση υλοποίηση των όσων έχουν εξαγγελθεί για την αποκατάσταση των πληγέντων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Κακοκαιρία Daniel: Σε πλήρη εξέλιξη το φαινόμενο

  • Τα φαινόμενα: Ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα που πλήττουν από χθες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με δυνατές βροχές και καταιγίδες να κάνουν συνεχώς την εμφάνιση τους, ενώ έχουν καταγραφεί και πάνω από 7.000 κεραυνοί.
  • Τα μηνύματα: Το απόγευμα της Δευτέρας ήχησε το 112 για τις περιοχές της Πιερίας, Θεσσαλίας, Σποράδων, Εύβοιας και Φθιώτιδας, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και προχωρώντας σε συστάσεις για την κυκλοφορία των πολιτών.
  • Η πρόβλεψη: Για σήμερα, Τρίτη, τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα με την κακοκαιρία να επηρεάζει ιδιαίτερα την Αττική. Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε όλη την ηπειρωτική χώρα αλλά και στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Ελληνική πολιτική

  • Η στήριξη Πολάκη: Ένας από τους πιο ένθερμους εσωκομματικούς υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητά Κασσελάκη κόντρα στο κομματικό συλλογικό υποσυνείδητο και στις πολιτικο-ιδεολογικές αναφορές των υπόλοιπων υποψήφιων αρχηγών.
  • Η ΝΔ: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν στη Νέα Δημοκρατία την υποψηφιότητα Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν οτι η εκλογική διαδικασία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκ των πραγμάτων θα έχει πολιτικό αποτέλεσμα και θα διαμορφώσει νέα δεδομένα.
  • Το ΠαΣοΚ: «Φούσκα» θεωρούν, στην πλειονότητά τους, τα στελέχη και οι βουλευτές του ΠαΣοΚ τον Στέφανο Κασσελάκη. Η ίδια εικόνα φαίνεται να υπάρχει και στη Χαριλάου Τρικούπη παρά το γεγονός ότι οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη αποφεύγουν κάθε συζήτηση στο πλαίσιο της μη εμπλοκής στην εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η επίσκεψη Γεραπετρίτη: Στην Άγκυρα βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος θα έχει επίσημη συνάντηση σήμερα με τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν.

Λευκωσία: Η τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

  • Τι συζητήθηκε: Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο θέμα της ενέργειας και στις σημαντικές επενδύσεις στον τομέα αυτό στις τρεις χώρες καθώς επίσης και στους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου.
  • Η εμπιστοσύνη: Στις κοινές δηλώσεις τους, οι ηγέτες των τριών χωρών που συμμετείχαν (Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης, Νετανιάχου) επεσήμαναν τη στρατηγικής σημασίας σχέση ανάμεσα στις χώρες τους και την κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της σε όλους τους τομείς.
  • Η Ινδία: «Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε πιο συστηματικά, τη δυνατότητα πρόσκλησης του Ινδού πρωθυπουργού στο σχήμα μας στην επόμενη Σύνοδο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της συνάντησης. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Ινδό ομόλογο του, Ναρέντρα Μόντι, στο Μέγαρο Μαξίμου την προηγούμενη εβδομάδα.

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε τη θέση του ότι η Μόσχα θα επιστρέψει στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας μόλις εκπληρωθούν τα ρωσικά αιτήματα που σχετίζονται με τη συμφωνία μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.
  • Η θέση Ερντογάν: Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε εναλλακτική λύση και επέμεινε στην ανάγκη η υφιστάμενη συμφωνία να τεθεί ξανά σε ισχύ.
  • Τουρκία : Επίσκεψη Ερντογάν στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Σαμπανσί μετά το ναυτικό ατύχημα στους Λειψούς
  • Κολομβία: Εννέα νεκροί σε συγκρούσεις στη βορειοανατολική Κολομβία, μεταξύ ανταρτών του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN) και μιας ομάδας που αποσχίσθηκε από τις FARC, όπως ανέφερε σήμερα μια πηγή των τοπικών αρχών.
  • Ιταλία: Γερμανός τουρίστας προκάλεσε ζημιά στο συντριβάνι του Ποσειδώνα στη Φλωρεντία – Πρόστιμο 5.000 ευρώ για επισκευή και συντήρηση
  • Ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν-Κιμ Γιόνγκ Ουν εντός Σεπτεμβρίου στο Βλαδιβοστόκ – Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, σχεδιάζει να ταξιδέψει αυτόν τον μήνα στη Ρωσία για να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν με τον οποίο θα συζητήσει την πιθανότητα εφοδιασμού της Μόσχας με περισσότερα όπλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και ευρύτερα τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, ανέφεραν Αμερικανοί και άλλοι δυτικοί αξιωματούχοι.
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος πιλότος, που διαφωνούσε με την εισβολή στην Ουκρανία, αυτομόλησε στις ουκρανικές δυνάμεις, παίρνοντας μαζί του το ελικόπτερο Mi-8 του οποίου ήταν κυβερνήτης, στη διάρκεια μιας ειδικής επιχείρησης που είχε κρατηθεί μυστική, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών.
  • Ρωσία: Απολύθηκε ο διευθυντής του Ινστιτούτου ΗΠΑ – Καναδά – Σε άρθρο του επέκρινε τη ρωσική προπαγάνδα
  • Γαλλία: Ισόβια για Αλγερινό που δολοφόνησε τη δεύτερη σύζυγό του, λίγα χρόνια αφού είχε σκοτώσει και την πρώτη
  • Ισπανία: Τρεις νεκροί σε Τολέδο και Μαδρίτη και τρεις αγνοούμενοι εξαιτίας των πλημμυρών
  • Συνελήφθη στην Κύπρο ο Ισραηλινός μεγιστάνας των διαμαντιών Beny Steinmetz – Μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της Ρουμανίας – Τον Δεκέμβριο του 2020 η Ρουμανία τον καταδίκασε ερήμην σε πενταετή φυλάκιση για υπόθεση απάτης

Ακρόπολη: νέο σύστημα ζωνών επισκεψιμότητας

  • Το σύστημα ζωνών: Σε ισχύ τέθηκε από χθες το νέο σύστημα ζωνών επισκεψιμότητας της Ακρόπολης, σύμφωνα με το οποίο όποιος θέλει να επισκεφτεί την Ακρόπολη θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να το κάνει συγκεκριμένη ώρα.
  • Το ρεκόρ: Το σύστημα αποφασίστηκε να τεθεί σε ισχύ μετά το ρεκόρ των 22.000 επισκεπτών μέσα σε μία μέρα που σημειώθηκε στις αρχές Ιουλίου.
  • Το όριο: Μέσω του νέου συστήματος επιδιώκεται να υπάρξει το όριο των 20.000 επισκεπτών ημερησίως οι οποίοι θα κατανέμονται στις 12 ώρες λειτουργίας του χώρου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Θα υπάρχει περιθώριο να μπουν 15 λεπτά νωρίτερα ή αργότερα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com