Η κυβέρνηση και η ελληνική αστυνομία στο στόχαστρο – Μια αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά από την αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό για το έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια - Αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφή στη Χαβάη

by Times Newsroom

Η ελληνική  πολιτική

  • Την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Ελένη Λαφτσή: Είχε καταγγείλει ωμές παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει απροκάλυπτη στήριξη προς το μειονοτικό Οζγκιούρ Φερχάτ εις βάρος των υπολοίπων υποψηφίων.
  • Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της UEFA, Aleksander Ceferin: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί του και συμφώνησαν να συναντηθούν την Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
  • Δ. Μάντζος: Γενικευμένη αίσθηση ανασφάλειας στη ζωή όλων με σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση με αφορμή την δολοφονική επίθεση κατά του Μιχάλη Κατσουρή. ΣΥΡΙΖΑ: «Στις 16 Αυγούστου θα εμφανιστεί τελικά ο κ. Μητσοτάκης». «Η απάντηση στο φιάσκο δεν μπορεί για άλλη μια φορά να είναι η επικοινωνία», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του πρωθυπουργού σε σχέση με τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  • ΚΚΕ: Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να «κουκουλώσει» τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες
  • Βουλή: Τσουνάμι ερωτήσεων για τα θερινά μέτωπα. Εχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για θέματα όπως η δολοφονία του 29χρονου και οι καταστροφικές πυρκαγιές

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Τουρκία: Navtex για γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο. Navtex εξέδωσε η Τουρκία για το γεωτρύπανο Abdulhamid Han, που θα κινηθεί προς την Ανατολική Μεσόγειο.
  • Νιγηρία: Επτά προσκυνητές σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε τέμενος. Η τραγωδία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής
  • Ρωσία: Η κυβέρνηση απαγορεύει στους εργαζομένους να χρησιμοποιούν iPhone και iPad. Επιτρέπονται αποκλειστικά για προσωπικές τους ανάγκες.
  • Χαβάη: Τουλάχιστον 67 νεκροί από τις πυρκαγιές – Βρίσκουν απανθρακωμένους στα χαλάσματα. Οι εικόνες από το δημοφιλές θέρετρο Λαχέινα της Χαβάης είναι αποκαρδιωτικές καθώς περίπου χίλια κτίρια έχουν καταστραφεί ενώ τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν απανθρακωμένα πτώματα από τα χαλάσματα.– Τιμωρήθηκαν με πρόστιμο
  • Γερμανία: Ακτιβιστές κόλλησαν τα χέρια τους στον διάδρομο του αεροδρομίου. Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία επέβαλε συνολικό πρόστιμο 1.060 ευρώ εις βάρος ακτιβιστών της περιβαλλοντικής οργάνωσης Last Generation για μια διαμαρτυρία τους πέρυσι στο αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου.
  • Ουκρανία: Πρόθυμες οι ΗΠΑ να εκπαιδεύσουν ουκρανούς πιλότους στα F-16. Ο Λευκός Οίκος είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να εκπαιδευτούν ουκρανοί πιλότοι στα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στις ΗΠΑ, εφόσον ξεπεραστούν οι δυνατότητες των ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες έχουν δηλώσει πρόθυμες ν’ αναλάβουν αυτήν την εκπαίδευση.
  • Γουατεμάλα: Τέσσερις Γάλλοι τουρίστες εξαφανίστηκαν στη ζούγκλα, αφού επισκέφθηκαν έναν αρχαιολογικό χώρο. Οι τουρίστες, μέλη της ίδιας οικογένειας, θεάθηκαν για τελευταία φορά την Τετάρτη στο Εθνικό Πάρκο του Τικάλ, στην περιφέρεια Πετέν. Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 40 και 68 ετών, έναν άνδρα 41 ετών και ένα αγοράκι 6 ετών.

Η εσωτερική επικαιρότητα

  • Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Σε ένα παλιό αρχοντικό των Χανίων, ζούσαν γυναίκες που έφερνε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών προκειμένου να γίνουν παρένθετες μητέρες έναντι αμοιβής. Ο γιατρός έφερνε τις γυναίκες στα Χανιά και τις φιλοξενούσε σε διάφορα σπίτια, προκειμένου το περιβάλλον να είναι ελεγχόμενο και να μη γίνει αντιληπτή η δράση του κυκλώματος, σύμφωνα με το cretapost.
  • Νέα Φιλαδέλφεια: Σήμερα η λήψη βιολογικού υλικού από τους συλληφθέντες – «Δύσκολη υπόθεση» τη χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Με την προφυλάκιση των πρώτων 30 χούλιγκαν, 28 Κροατών, ενός 27χρονου Έλληνα και ενός 22χρονου Αλβανού, συνεχίζεται σήμερα η ανάκριση της επόμενης ομάδας των 30 χούλιγκαν ενώπιον των Ανακριτών και του Εισαγγελέα.
  • Στη Σάμο η σορός του άτυχου 11χρονου που πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας: Η σορός του άτυχου 11χρονου αγοριού που ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στους Φούρνους Ικαρίας μεταφέρθηκε στη Σάμο, λίγο πριν τις 19.00, προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι, όταν το αγόρι μπήκε μέσα στο νερό, όπου ενδέχεται να μπλέχτηκε στο σκοινί της σημαδούρας, η οποία είναι εκεί για να δείχνει ότι απαγορεύεται το κολύμπι στην συγκεκριμένη περιοχή.
  • Καιρός: Μέχρι και τους 34 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος – Μελτέμια 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και πρόσκαιρα, κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η ΕΛ.ΑΣ δέχτηκε 6.000 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία το πρώτο εξάμηνο του 2023: Ηεκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι η αστυνομία το πρώτο εξάμηνο του 2023 δέχτηκε συνολικά 6.000 καταγγελίες που αφορούσαν υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε πως «καμία γυναίκα δεν πρέπει να υπομένει στα χέρια του κακοποιητή της, ούτε να φοβάται να καταγγείλει την ενδοοικογενειακή βία».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com