Η μάχη του Ιουνίου για ισχυρή αντιπολίτευση

Ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την κυβέρνηση της Αλλαγής!

by Times Newsroom
  • ΣΑΒΒΑΣ ΣΕΡΑΣΙΔΗΣ*

Την «εκσυγχρονιστική» πορεία της Δεξιάς του Κυρ. Μητσοτάκη, την … εμπεδώσαμε: Από το αστυνομικό παρακράτος και το φακέλωμα των πολιτών, πέρασε στην κατάργηση του οικογενειακού – πανεπιστημιακού ασύλου και στο «predatorικό» παρακράτος! Από την τεράστια «τρύπα» στην οικονομία της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, και τα Μνημόνια που ακολούθησαν, κατέληξε στο τεράστιο χρέος των 50 δις, που συσσώρευσε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις συνέπειες του οποίου βιώνουμε σήμερα εμείς και αύριο τα παιδιά μας!

Εμπεδώσαμε και την «ΕΛΠΙΔΑ» που ευαγγελίζονταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.! Ο Αλέξης Τσίπρας, ο τελευταίος των … μνημονιακών, αντί να σχίσει τα μνημόνια και να βάλει τους Ευρωπαίους «να χορεύουν στο ρυθμό του», ακολουθώντας τις εντολές της «Τρόϊκα» (που μετονόμασε σε «θεσμούς») υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και υφάρπαξε 30 δις από τα λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους! Όχι για να ανακουφίσει, όπως έλεγε τους χειμαζόμενους από την ανεργία και τη φτώχεια, από το λουκέτο των καταστημάτων και το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, αλλά για να τα κληροδοτήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτός με τη σειρά του να τα χαρίσει στους κάθε λογής «παρόχους» και χορηγούς του!

Σήμερα, ο «μεταρυθμιστής» πρωθυπουργός και μελλοντικός … σουλτάνος, που απροσδόκητα πήρε στις πρόσφατες εκλογές από το λαό άφεση αμαρτιών για την ακρίβεια, για τον ξενιτεμό της νέας γενιάς, για τις παρακολουθήσεις, για το έγκλημα των Τεμπών που μένει χωρίς Τιμωρία, για τους «Πάτσηδες» και τα funts, που κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών και των επιχειρήσεων, για την κατασπατάληση δεκάδων δισεκατομμυρίων σε απευθείας αναθέσεις και για τη φτωχοποίηση του λαού, μας απειλεί με αλλαγή του Συντάγματος για πιο … τολμηρά άλματα, και υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια! Και ο Αλέξης Τσίπρας ομφαλοσκοπώντας, κατηγορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως υπαίτιο της αναπάντεχης εκλογικής του ήττας, γιατί δεν στήριξε την Απλή Αναλογική, που μόνος του επέβαλε ετσιθελικά, χωρίς προετοιμασία και χωρίς κανένα διάλογο με τα «προοδευτικά κόμματα»! Για τον Αλέξη Τσίπρα ο λαός, πράγματι, ήταν πιο αυστηρός! Αλλά θα χρειαστεί να ξανακάνει πιο ενδελεχή αυτοκριτική για τα αίτια που τον οδήγησαν από το Ζενίθ στο Ναδίρ!

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., σοφότερο από τα δικά του κυβερνητικά λάθη, τις παραλήψεις και τις «λαθροχειρίες» υπουργών του, παίρνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγήν τις αριστερές και δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει χρέος να δώσει τον Ιούνη τη μάχη για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των εκλογικών του ποσοστών, για ισχυρή Αντιπολίτευση στην επερχόμενη «μονοκομματική» κυβέρνηση Μητσοτάκη! Και να ξεκινήσει τον Αγώνα για την Κυβέρνηση της ΑΛΛΑΓΗΣ! Έναν μονομέτωπο Αγώνα ενάντια σε μια αντιλαϊκή – νεοφιλελεύθερη – αυταρχική κυβέρνηση και παράλληλα μια προσπάθεια συνεργασίας των προοδευτικών κομμάτων στο μαζικό Κίνημα και στην Αυτοδιοίκηση, για την αποκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής και την ενημέρωση – κινητοποίηση του λαού ενάντια σε μια πολιτική που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους!

Έναν μονομέτωπο αγώνα που θα βοηθήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εκλογική άνοδο το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αφού προβάλλοντας το Κυβερνητικό του Πρόγραμμα και το επικαιροποιημένο Όραμα της ΑΛΛΑΓΗΣ, θα γίνει και πάλι πόλος συσπείρωσης των ψηφοφόρων, που απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον αυταρχισμό – εναγκαλισμό της Ν.Δ. με τη ντόπια Ολιγαρχία και τις Αγορές, θα επιστρέψουν και πάλι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., για να συνεχίσουν οι παλιότεροι, και να ξεκινήσουν οι νεώτεροι, τον Αγώνα για την ΑΛΛΑΓΗ!
Μαζί, συνοδοιπόροι στον Αγώνα για την ΑΛΛΑΓΗ και οι άλλες Προοδευτικές Δυνάμεις, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας κυβερνητικής συνεργασίας για μια προοδευτική Κυβέρνηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, για μια Κυβέρνηση, που θα προασπίζεται τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, για μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ!

*Σάββας Σερασίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com