Ηλιακή Έκλειψη Απριλίου- « Ασκήσεις ψυχραιμίας- παιχνίδια εξουσίας»

Επίσης έτοιμοι για σημαντικές αλλαγές στης ζωή τους θα πρέπει να είναι και όσοι γεννήθηκαν τους ανοιξιάτικους μήνες του 1951, του1969, του 1987 και του 2005 μιας που η τωρινή αυτή Έκλειψη πυροδοτεί τις προηγούμενες Εκλείψεις της ίδιας σειράς Σάρος… της ίδιας οικογένειας.

by Times Newsroom

 

 

Λίγο πριν ο Ήλιος εγκαταλείψει τον ανήσυχο Κριό, εκεί που η νιότη αψηφώντας κάθε περιορισμό ξεχύνεται ορμητικά και αποφασισμένα να διεκδικήσει, να δημιουργήσει, να ανοίξει νέους δρόμους στην πορεία της… πραγματοποιείται η δεύτερη Νέα Σελήνη του Απριλίου και ταυτόχρονα η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη του 2023.

Στις 20 Απριλίου στις 7 και 12 λεπτά το πρωί, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών, η συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης στην 29η μοίρα και 50 λεπτά του Κριού έχει μια ιδιαιτερότητα. Λόγου της εκπληκτικής γεωμετρικής συγκυρίας και της συγχρονικότητας που συντελείται, η σκίαση του Ήλιου από τη Σελήνη δημιουργεί στη Γη το σπάνιο φαινόμενο της Έκλειψης του Ηλίου ανεβάζοντας κατακόρυφα τη δυναμική και τη σπουδαιότητα αυτού του νέου φεγγαριού.

Η κοσμική σύμπτωση που εξισορροπεί το δυσανάλογο μέγεθος του Ήλιου και της Σελήνης με τη διαφορετική τους απόσταση από τη Γη, αυτή τη φορά θα συνθέσει μια από τις πιο σπάνιες Εκλείψεις… την Υβριδική Έκλειψη. Πρόκειται για μια Έκλειψη που λόγου της ελλειπτικής τροχιάς της Σελήνης και της ανομοιομορφίας του εδάφους, θα δώσει την ευκαιρία στον γήινο παρατηρητή να θαυμάσει στην πορεία της εξέλιξής της τη μετάλλαξή της από Ολική σε Δακτυλιοειδή και αντίστροφα.

Ο όρος αυτής της μετάβασης, της αλλαγής από μια κατάσταση σε μια άλλη ταιριάζει απόλυτα και στην αστρολογική της αποτύπωση… καθώς ο «μετρ» των αλλαγών, ο ισχυρός Πλούτωνας βρίσκεται σε σημείο κάθετης διαφωνίας και απόλυτης δυσαρμονίας μαζί της.

Κάτω από την απειλή του μηδενισμού του το ” Εγώ τολμώ να διεκδικώ αψηφώντας τα ρίσκα” του Κριού μεταβάλλεται στο… “Δρώ για την ασφάλεια των κεκτημένων μου”.

‘Έτσι, παρόλο που η συγκεκριμένη δυνατή Έκλειψη βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του Κριού ουσιαστικά κάνει μια ηχηρή αναφορά στον άξονα Ταύρου- Σκορπιού και στα ζητούμενά του άξονα… την ασφάλεια, την τροφή, τα χρήματα, τις αξίες.

Επομένως ο εστιασμός και η παρότρυνσή της είναι ξεκάθαρη… και αν κάπου πρέπει να δράσουμε ορμητικά ως Κριοί είναι να τα προφυλάξουμε ή να μεριμνήσουμε για αυτά τα ζητούμενα.

Στον 12ο οίκο, εκεί που κρύβονται οι φόβοι και εγκυμονούνται τα θέματα που πρόκειται σε λίγο να βγουν στην επιφάνεια, η στενή επαφή αυτής της Έκλειψης με τον Δία δεν μπορεί παρά να την ωθήσει να εκφραστεί με επακόλουθα γεγονότα στη μέγιστη όμως υπερβολή τους.

Στον χρόνο της επιρροής της, η ενεργειακή σύνθεση του Δία και του Πλούτωνα ισχυροποιεί τη δυσαρμονία μεταξύ τους. Δεν θα μπορούσε να ήταν πιο περιγραφική η σύνθεση των ενεργειών που μιλούν τόσο για την προφανή αιτία όσο και για το αποτέλεσμα.

Ο λόγος… για την υπέρμετρη και ασυλλόγιστη σπατάλη που πάντοτε μας φέρνει προ τετελεσμένων.

Η δυσαρμονία αυτών των πλανητών υπήρχε ως ζητούμενο από την πρώτη Έκλειψη αυτής της οικογένειας των Εκλείψεων που έγινε το μακρινό 1103 και μεταφέρεται τρίζοντας αρχικά τα θεμέλια της οικονομίας σε κάθε επαναληπτική της εμφάνιση ειδικά από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα έως και σήμερα.

Είναι ένα από τα ζητήματα που μας αφορούν άμεσα ως Ελλάδα καθώς στο αστρολογικό αποτύπωμά της Χώρας πρωτοστατεί η απόλυτη δυσαρμονία του Δία και του Πλούτωνα.

Σε αυτό τον συνδυασμό θα μπορούσαν να αποδοθούν οι σπατάλες, τα υπέρογκα δάνεια και κάθε ασυλλόγιστη και κρυφή λήψη χρημάτων… γεγονότα που συνέβησαν κατά καιρούς και ο χρόνος στην πορεία του τα φανέρωσε και τα έκρινε.

Στα χρήματα, τη διατροφή και την ασφάλεια επικεντρώνεται το ενδιαφέρον και αυτής της Έκλειψης του Απριλίου καθώς η Αφροδίτη στους Διδύμους, που αναφέρεται και στην κίνηση των χρημάτων, στην αστρική της εκδοχή βρίσκεται στην αγκαλιά του ανατροπέα Ουρανού. Ενώ ο Άρης από τον οίκο της επικοινωνίας ανοίγει μέτωπο διαμάχης με τον Χείρωνα.

Για την αλλαγή στη μορφή του χρήματος, στον τρόπο της συναλλαγής του αλλά και στην ποιότητα της τροφής υπάρχουν ήδη αναφορές που το τελευταίο διάστημα παίρνουν όλο και περισσότερο τον χαρακτήρα των απειλητικών ειδήσεων.

Ο σαρωτικός χαρακτήρας του Ουρανού που μπορεί αιφνίδια να αλλάξει τα πάντα από τη μια στιγμή στην άλλη δεν μπορεί παρά να πυροδοτήσει την αντίδραση του Άρη που στην περιοχή του Καρκίνου ήδη αισθάνεται ότι καραδοκεί μια έντονη ξαφνική απειλή στο οικείο, το γνωστό.. που απειλεί τον βιοπορισμό του, το σπίτι του, την οικογένειά του… ακόμη και με την ευρύτατη έννοια του όρου.

Με αυτό τον απρόβλεπτο συνδυασμό ενεργειών δεν αποκλείεται να ξεσπάσουν και να διατηρηθούν εστίες διαμαρτυριών φορτισμένες με έντονη πολεμική διάθεση κατά της φτωχοποίησης, του ευτελισμού των διαθέσιμων τροφίμων και όχι μόνο.

Με όλο τον σχηματισμό ο Κρόνος, ο κατά κόσμων νόμος, δεν μοιάζει να είναι ούτε ελαστικός ούτε φιλικός. Αντίθετα έχει ήδη αποφασίσει να δείξει το σκληρό του πρόσωπο στα θέματα που αφορούν τον 8ο οίκο, τα δάνεια, τις οφειλές, τις υποθήκες ακινήτων, τις καταθέσεις. Από τη σκληρή και περιοριστική του τάση δεν κινδυνεύουν μόνο οι περιουσίες των δανειστών…αλλά και οι πιστωτικοί φορείς.

Ήδη άρχισαν τα πρώτα κρούσματα στο τραπεζικό σύστημα της Αμερικής και αυτό, όπως και στο παρελθόν, έχει απρόβλεπτες εξελίξεις για όλη την υφήλιο.

Η Έκλειψη Ηλίου λειτουργεί πάντοτε ως μια δυναμική νέα αρχή. Προωθεί την εξέλιξη της ζωής και κατά κάποιο τρόπο αναγκάζει τους βηματισμούς καθώς ως ένας εξωτερικός παράγοντας φέρνει γεγονότα που ταράζουν άλλες φορές ευχάριστα ή άλλες δυσάρεστα… μα πάντοτε αλλάζουν τα δεδομένα μας.

Παρόλο που το φαινόμενο αυτής της ιδιαίτερης Έκλειψης θα είναι ορατό μόνο στις περιοχές του Ειρηνικού και Ινδικού ωκεανού, η δυναμική της ως κοσμική συγκυρία δεν θα έχει καμία γεωγραφική περιοριστικότητα…

Σε συλλογικό επίπεδο προφανώς μας αφορά όλους. Ιδιαίτερη επιρροή σε προσωπικό επίπεδο όμως θα έχουν οι Κριοί, Ζυγοί, Αιγόκεροι και Καρκίνοι του τέλους του τρίτου δεκαημέρου και δευτερευόντως οι Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι των πρώτων ημερών. Εξίσου επηρεάζονται και όσοι έχουν τα προσωπικά τους στοιχεία, προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα στις τελευταίες μοίρες των αναφερόμενων παρορμητικών και στις πρώτες των επίσης αναφερόμενων σταθερών.

Επίσης έτοιμοι για σημαντικές αλλαγές στης ζωή τους θα πρέπει να είναι και όσοι γεννήθηκαν τους ανοιξιάτικους μήνες του 1951, του1969, του 1987 και του 2005 μιας που η τωρινή αυτή Έκλειψη πυροδοτεί τις προηγούμενες Εκλείψεις της ίδιας σειράς Σάρος… της ίδιας οικογένειας.

_________________________________________

Ασπασία Μόρφου 

Η Ασπασία Μόρφου κατάγεται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει νοσηλευτική. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Αργότερα σπούδασε την Αστρολογία και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι μέλος της Αστρολογικής Σχολής ως ερευνήτρια Αστρολόγος. Αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες και Αστρολογικές σελίδες. Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com