ΗΠΑ: Η αστυνομία τερμάτισε τη διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στην πανεπιστημιούπολη του George Washington University

Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις στο Πανεπιστήμιο George Washington (GW) αφού οι αστυνομικοί κλήθηκαν για να εκκαθαρίσουν έναν φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό από την πανεπιστημιούπολη.

by Times Newsroom

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του μετρό της Ουάσιγκτον δήλωσε στο BBC ότι «ένας αριθμός συλλήψεων» έγιναν για επιθέσεις σε αστυνομικό και παράνομη είσοδο.

Οι φοιτητές του πανεπιστημίου βρίσκονται σε καταυλισμό από τις 25 Απριλίου.

Από τα μέσα Απριλίου έχουν ξεσπάσει διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε σχεδόν 140 κολέγια των ΗΠΑ.

Παρά τις προσπάθειες του GW να προσφέρει έναν εναλλακτικό χώρο διαμαρτυρίας, ο καταυλισμός έχει επιμείνει και έχει τραβήξει την προσοχή πέρα ​​από την πανεπιστημιούπολη. Αξιωματούχοι του πανεπιστημίου λένε ότι δεν είναι σίγουροι πόσοι από τους διαδηλωτές είναι φοιτητές.

«Ενώ το πανεπιστήμιο έχει δεσμευτεί να προστατεύει τα δικαιώματα των φοιτητών στην ελεύθερη έκφραση, ο καταυλισμός είχε εξελιχθεί σε παράνομη δραστηριότητα, με τους συμμετέχοντες να παραβιάζουν ευθέως πολλές πανεπιστημιακές πολιτικές και τους κανονισμούς της πόλης», ανέφερε μια δήλωση της GWU.

Οι εντάσεις είχαν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, αφού η αστυνομία αφαίρεσε μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία που είχαν υψώσει οι διαδηλωτές πάνω από ένα κτίριο της πανεπιστημιούπολης. Σε ανακοίνωσή της, η GW χαρακτήρισε την έπαρση της σημαίας «επιθετική πράξη ανομίας».

Η αστυνομία του μετρό είπε στο BBC ότι υπήρξε “μια σταδιακή κλιμάκωση της αστάθειας” της διαδήλωσης και ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί κινήθηκαν για να διαλύσουν τους διαδηλωτές από το GW.

«Ως εκ τούτου, σήμερα το πρωί, σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση και την αστυνομία του GW, το MPD κινήθηκε για να διαλύσει τους διαδηλωτές από την πανεπιστημιούπολη του GW και τους γύρω δρόμους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com