ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν κερδίζει την κούρσα των δωρεών από τον Τραμπ

Πόσο χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής οι δύο υποψήφιοι για τον Λευκό Οίκο

by Times Newsroom

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε περισσότερα από 90 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία επανεκλογής του και το Δημοκρατικό Κόμμα τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ και διευρύνοντας το οικονομικό του πλεονέκτημα.

Ο πρόεδρος και το κόμμα του έκλεισαν τον Μάρτιο με μετρητά 192 εκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα που συγκεντρώθηκαν ποτέ για έναν Δημοκρατικό σε αυτό το χρονικό σημείο. Το ποσό αυτό είναι υπερδιπλάσιο από τα 93,1 εκατομμύρια δολάρια που δήλωσαν ότι είχαν ο Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στα τέλη του περασμένου μήνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μπάιντεν είχε το μεγαλύτερο ποσό από μικρούς δωρητές μέχρι σήμερα, σπάζοντας τα ρεκόρ που σημειώθηκαν σε καθέναν από τους προηγούμενους τέσσερις μήνες.

Τα μεγάλα πορτοφόλια

Οι δωρητές με βαθιές τσέπες συμμετείχαν επίσης, συμπεριλαμβανομένων των 26 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκέντρωσε η εκστρατεία σε εκδήλωση τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη με τον Μπάιντεν και τους πρώην προέδρους Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπάιντεν έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 422 εκατομμύρια δολάρια από τότε που ξεκίνησε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή τον περασμένο Απρίλιο.

Τον Μάρτιο, 704.000 δωρητές έκαναν 864.000 συνεισφορές, με το μεγαλύτερο ημερήσιο σύνολο του Μπάιντεν τα 10 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν μετά την ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης.

Ο Μπάιντεν ελπίζει να επωφεληθεί από τις νομικές προκλήσεις του Τραμπ, οι οποίες περιλαμβάνουν τέσσερις ποινικές κατηγορίες.

Σε ένα μήνυμα συγκέντρωσης κεφαλαίων το Σάββατο, η εκστρατεία του Μπάιντεν ανέδειξε την προσφορά μικρών δωρητών – χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης κεφαλαίων του Τραμπ στο παρελθόν – και είπε ότι ο αντίπαλός του βρισκόταν στη Φλόριντα «συλλέγοντας επιταγές από δύο δισεκατομμυριούχους που αναζητούν μείωση φόρων».

Ο Τραμπ, ο οποίος ξεκίνησε τη συγκέντρωση κεφαλαίων με την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών μόλις στα μέσα Μαρτίου, κέρδισε 65,6 εκατομμύρια δολάρια, αλλά είναι έτοιμος να συγκεντρώσει περισσότερα.

Μια εκδήλωση στο Παλμ Μπιτς που διοργανώθηκε από τον Τζον Πόλσον το Σάββατο, στην οποία συμμετείχαν συνεισφέροντες που έγραφαν εξαψήφιες επιταγές απέφερε 50,5 εκατομμύρια δολάρια για τον Τραμπ, σύμφωνα με δήλωση του δισεκατομμυριούχου. Μέχρι να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα και να αρχίσει να συγκεντρώνει χρήματα για το RNC και τα κρατικά κόμματα, ο Τραμπ μπορούσε να δεχθεί μόλις 3.300 δολάρια από άτομα για την εκστρατεία του. Τώρα μπορεί να λάβει 814.600 δολάρια ανά δωρητή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com