ΗΠΑ: Τουλάχιστον 100 συλλήψεις σε αντιπολεμική διαδήλωση για τη Γάζα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Tουλάχιστον 100 διαδηλωτές απομακρύνθηκαν σιδηροδέσμιοι την Πέμπτη απόγευμα, όταν αστυνομικοί της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, φορώντας ειδικά εξοπλισμένες στολές, προχώρησαν σε επιχείρηση μέσα στο φοιτητικό campus μετά την απόφαση του προέδρου του Πανεπιστημίου Της Κολούμπια για εκκένωση και διάλυση της αντιπολεμικής διαδήλωσης για τον πόλεμο στη Γάζα που ήταν σε εξέλιξη.

by Times Newsroom

Μετά τις συλλήψεις, άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να αποκλείσουν το σύνολο των λεωφορείων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης που μετέφεραν τους συλληφθέντες από την περιοχή.

Δεκάδες αστυνομικοί με πανοπλία και προσωπίδες κατέβηκαν έσπευσαν στο campus του Morningside Heights λίγο μετά τη 1 μ.μ. και περικύκλωσαν του διαδηλωτές που είχαν στήσει σκηνές στο σημείο από την Τετάρτη το πρωί.

Πάνω από 100 φοιτητές φέρεται πως αγνόησαν το αίτημα να απομακρυνθούν από το χώρο που ανήκει στις φοιτητικές εγκαταστάσεις, ακόμα και μετά την προειδοποίηση της διοίκησης να εκκενώσουν μέχρι τις 9 μ.μ. την Τετάρτη αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις όποιες ποινικές συνέπειες.

Αρχικά, αστυνομικοί εισήλθαν στον πανεπιστημιακό χώρο και προειδοποίησαν τους διαδηλωτές ότι θα συλληφθούν αν δεν αποχωρήσουν.

Οι διαδηλωτές αγνόησαν την προτροπή τους κι έτσι προχώρησαν εν συνεχεία σε μαζικές συλλήψεις.

Oπως περιγράφει η NYP, οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές κάθονταν ήσυχα σε σειρές και δεν αντιστάθηκαν στη σύλληψη.

Θεατές κατέκριναν το σκηνικό και φώναζαν στις αρχές να υποχωρήσουν μη προχωρώντας στις συλλήψεις, φωνάζοντας “ντροπή, ντροπή, ντροπή!”  και απαιτώντας “αφήστε τους να φύγουν!”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com