Iράκ: Χάκερ παραβίασε το σύστημα ηλεκτρονικής σήμανσης της Βαγδάτης και μετέδωσε ταινία πορνό για περίπου μια ώρα

Συνελήφθη ένας τεχνικός της εταιρίας διαχείρισης των διαφημιστικών πινακίδων – Φέρεται να του χρωστούσαν χρήματα

by Times Newsroom

Οι διαφημιστικές πινακίδες LED στη Βαγδάτη, πρωτεύουσα του Ιράκ, τέθηκαν εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, έπειτα από την επίθεση ενός χάκερ που διείσδυσε στο κέντρο ελέγχου και προέβαλλε ταινία πορνό για περίπου μια ώρα την Κυριακή (20/8).

Ανακοινώθηκε επίσης η σύλληψη ενός υπόπτου. «Ένα άτομο κατάφερε να χακάρει μια οθόνη διαφήμισης στην πλατεία Uqba ben Nafia», μια σημαντική διασταύρωση στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας. Οι αρχές ανέφεραν πως προβλήθηκαν «ανήθικες εικόνες», σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκαν εικόνες βίντεο από τη στιγμή που η πορνογραφική ταινία έπαιζε στη διαφημιστική οθόνη στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, ενώ οχήματα περνούσαν ακριβώς από εκεί. Αυτές οι «ανήθικες σκηνές» οδήγησαν τις αρχές να «σβήσουν όλες τις οθόνες διαφημίσεων στη Βαγδάτη».

Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε, ότι ένας ύποπτος συνελήφθη, χωρίς να διευκρινίσει τα κίνητρά του. Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως πρόκειται για τεχνικό της εταιρίας διαχείρισης των διαφημιστικών πινακίδων και σημειώνουν πως οι εργαζόμενοί της δεν έχουν πληρωθεί για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Αρκετές οθόνες, στις οποίες μεταδίδονται διαφημίσεις οικιακών ειδών ή βίντεο κάποιων υποψηφίων σε διάφορες εκλογές, είχαν κλείσει τελείως.

Το Ιράκ, μια χώρα με εξαιρετικά συντηρητικό πληθυσμό και ηγεσία, ανακοίνωσε το 2022 ότι σχεδιάζει να αποκλείσει πλήρως όλους τους ιστότοπους πορνό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com