Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον βορειοανατολικό Λίβανο

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τα αεροπορικά πλήγματα και τόνισε ότι το πολεμικό του αεροσκάφος στόχευσε μια σειρά από στρατιωτικές τοποθεσίες που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ.

by Times Newsroom

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικές επιδρομές κοντά στις πόλεις Ρας Μπααμπέλκ και Χερμέλστον βορειοανατολικό Λίβανο, δήλωσαν στο Reuters τέσσερις πηγές ασφαλείας, στον πιο απομακρυσμένο βομβαρδισμό από τα νότια σύνορα όπου η Χεζμπολάχ ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ.

Οι ισραηλινοί αυτοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν εντός της λιβανέζικης επικράτειας, στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τα νότια σύνορα του Λιβάνου, μετά την έναρξη ανταλλαγής πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ στο περιθώριο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας που ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τα αεροπορικά πλήγματα και τόνισε ότι το πολεμικό του αεροσκάφος στόχευσε μια σειρά από στρατιωτικές τοποθεσίες που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ. Τα πλήγματα έγιναν ως απάντηση σε μια επίθεση με ρουκέτα σε μια από τις ισραηλινές βάσεις κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

Σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν σήμερα σε μεγάλα τμήματα του βόρειου Ισραήλ.

Χεζμπολάχ και ισραηλινός στρατός ανταλλάσσουν πυρά από τον Οκτώβριο στη χειρότερη έξαρση διασυνοριακής βίας από τον πόλεμο του Λιβάνου το 2006.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com