Ισραηλινή μητέρα με δίδυμα τρίχρονα κοριτσάκια αποκαλύπτει τον εφιάλτη της αιχμαλωσίας στη Γάζα – «Κάθε μέρα ήταν ρώσικη ρουλέτα»

«Δεν ήξερες αν αύριο το πρωί θα ζεις ή θα σκοτωθείς», λέει η 34χρονη Σάρον και κάνει έκκληση για απελευθέρωση του συζύγου της

by Times Newsroom

Η Ισραηλινή Σάρον Αλόνι Κούνιο έζησε 52 ημέρες υπό ομηρεία στη Γάζα, μαζί με τα δύο δίδυμα τρίχρονα κοριτσάκια της, την Τζούλι και την Έμμα, πριν απελευθερωθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς. Ωστόσο, ο σύζυγός της παραμένει αιχμάλωτος στα χέρια της παλαιστινιακή οργάνωσης και ανησυχεί για τη ζωή του.

Η 34χρονη Σάρον εκλιπαρεί για την απελευθέρωση των 137 ομήρων. «Κάθε λεπτό είναι κρίσιμο. Οι συνθήκες εκεί δεν είναι καλές», τόνισε το Reuters στην πρώτη της συνέντευξη. «Είναι μια ρώσικη ρουλέτα. Δεν ξέρεις αν αύριο το πρωί θα ζεις ή θα σκοτωθείς, μόνο και μόνο επειδή το θέλουν ή επειδή βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο», ανέφερε.

Η Σάρον Αλόνι Κούνιο ήταν μια από τους 240 απαχθέντες της 7ης Οκτωβρίου όταν η Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους. Οι ένοπλοι κατέλαβαν το κιμπούτς, Nir Oz, στο οποίο διέμενε και το οποίο βρίσκεται περίπου ενάμιση χιλιόμετρο από τη Γάζα. Πυρπόλησαν το σπίτι της και την αιχμαλώτισαν υπό την απειλή όπλου.

Την οδήγησαν στη Λωρίδα της Γάζας μαζί με τον σύζυγό της Ντέιβιντ και τα δύο δίδυμα κοριτσάκια τους. Η μια από τις δύο κόρες της κρατήθηκε χωριστά για περίπου 10 ημέρες, προτού επανασυνδεθούν κάτω από σκληρές συνθήκες ομηρίας, ιδιαίτερα για τα παιδιά.

«Δεν ξέραμε εάν θα είχαμε να φάμε τις επόμενες ώρες, οπότε πάντα κρατούσαμε μέρος του πρωινού φαγητού (μια πίτα) για το βράδυ. Όλοι έδιναν από το φαγητό τους για τα κορίτσια. Υπολογίζαμε τα πάντα. Το ένα τέταρτο της πίτας ή τη μισή πίτα την κρατούσα για το επόμενο γεύμα», ανέφερε. Κάποιες φορές τους έδιναν και χουρμάδες και τυρί και άλλοτε λίγο ρύζι.

Η άδεια για τουαλέτα ήταν επίσης ένα πρόβλημα για τα μικρά κορίτσια, που συχνά αναγκάζονταν να χρησιμοποιήσουν έναν νεροχύτη ή έναν κάδο σκουπιδιών. «Μερικές φορές όταν γινόταν διακοπή ρεύματος, μας άφηναν να ανοίξουμε την πόρτα, τραβούσαν την κουρτίνα και έπρεπε να μη μιλάμε, να ψιθυρίζουμε. Πώς κρατάς ένα παιδί μαζί για 12 ώρες μόνο με ψίθυρους;».

Η μητέρα με τα δύο παιδιά κρατούνταν ως επί το πλείστον σε χώρους πάνω από το έδαφος, ωστόσο κάποιες φορές του μετέφεραν και σε υπόγεια. Η Σάρον Αλόνι Κούνιο δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες υπό το φόβο να κινδυνέψει ο σύζυγός της, ο οποίος παραμένει στα χέρια της Χαμάς.

«Κάθε μέρα υπήρχαν κλάματα, απογοήτευση και άγχος. Πόσο καιρό θα είμαστε εδώ; Μας έχουν ξεχάσει; Μας έχουν παρατήσει;», ήταν αυτό που σκέφτονταν όλοι. Κατά τη διάρκεια της επταήμερης εκεχειρίας απελευθερώθηκαν περισσότεροι από 100 όμηροι.

Οι υπόλοιποι εξακολουθούν να κρατούνται καθώς το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα δεσμευόμενο να εξοντώσει τη Χαμάς. Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Πολλές οικογένειες των 137 ομήρων που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα εκφράζουν φόβους για τη ζωή των δικών τους ανθρώπων. «Είμαι συντετριμμένη χωρίς το άλλο μου μισό, τον πατέρα των παιδιών μου. Κάθε μέρα με ρωτούν πού είναι ο μπαμπάς;», ανέφερε στη συνέντευξή της στο Reuters.

Η απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων θα πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα, είπε τονίζοντας πως νιώθει «παγωμένη» και φοβάται ότι «θα έχει άσχημα νέα πως δεν είναι πια στη ζωή». «Δεν είμαστε μόνο ονόματα σε μια αφίσα. Είμαστε άνθρωποι, με σάρκα και οστά. Ο πατέρας των κοριτσιών μου είναι εκεί, ο σύντροφός μου, και πολλοί άλλοι πατεράδες, παιδιά, μητέρες, αδέρφια», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com