Καιρός: Καταιγίδες, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι θα σαρώσουν τη χώρα – Πότε ξεκινούν τα έντονα φαινόμενα και πού «θα χτυπήσουν»

Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από το απόγευμα της Δευτέρας (11/3), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

by Times Newsroom

Τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί και αύριο θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα 

Αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα κατά τόπους χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν από σήμερα το απόγευμα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που έως τη νύχτα σήμερα προς αύριο θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου και του Ιονίου, στη βόρεια και δυτική Θεσσαλία και στη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν και στην Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο, όπου μάλιστα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές. Από αύριο το πρωί τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στην δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για αύριο κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι (6-8 Μποφόρ) θα επικρατήσουν στο Ιόνιο έως σήμερα το βράδυ και στο Αιγαίο από σήμερα το βράδυ έως αύριο το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 3 έως 6 βαθμών Κελσίου αύριο στα δυτικά και την Τετάρτη 13/03 στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Καιρός: Οι χάρτες του Meteo

Δείτε τον χάρτη με τον αθροιστικό υετό που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/03, καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Καλύτερες καιρικές συνθήκες αναμένονται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Για τάση υποχώρησης της αστάθειας το Σαββατοκύριακο έκανε λόγο και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com