Κακοκαιρία «Daniel»: Στο έλεος της θεομηνίας όλη η χώρα, «βουλιάζει» η Θεσσαλία και η Ηλεία – Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος, εκατοντάδες εγκλωβισμένοι και έκτακτα μέτρα

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας. Συναγερμός έχει σημάνει καθώς ήδη μετρούμε έναν νεκρό, έναν αγνοούμενο και εκατοντάδες εγκλωβισμένους.

by Times Newsroom

Άγριο σφυροκόπημα… δέχονται από τις 3 τα ξημερώματα ο Βόλος και οι Σποράδες με την κακοκαιρία «Daniel» να δείχνει τα δόντια της.

Σύμφωνα με το Meteo, περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου παραμένουν εγκλωβισμένοι, μαζί και τα οχήματά τους. Την ίδια ώρα, στην Πάλτση Αργαλαστή του Πηλίου έχει στηθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένου ζευγαριού.

Στον Βόλο καταφθάνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα προς ενίσχυση των ήδη μεγάλων δυνάμεων του Βόλου τόσο με στελέχη όσο και με οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Έχουν γίνει περισσότερες από 120 αντλήσεις υδάτων από μονοκατοικίες και υπόγεια που πλημμύρισαν μέχρι τις 10.30 το πρωί. Η κακοκαιρία παρουσιάζει επιδείνωση με μεγάλες ποσότητες νερού από τη συνεχή βροχόπτωση και ασταμάτητους κεραυνούς που συγκλονίζουν την περιοχή από τη νύχτα .

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα που βρίσκεται στα όριά του.  Διασχίζει πυκνοκατοικημένες συνοικίες στον Βόλο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και το ύψος του νερού ξεπερνά πλέον τα 3 μέτρα.

Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, από τις 10:30 και μέχρι νεωτέρας, με απόφαση και εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέσω μηνύματος του 112 που εστάλη σε όλα τα κινητά τηλέφωνα αναφέρεται ότι “με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων”.

‘Ηδη στην περιοχή η κακοκαιρία έχει παρουσιάσει επιδείνωση και η συνεχιζόμενη σφοδρή καταιγίδα έγινε εντονότερη από τις 10:30, ενώ η ορατότητα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές εικόνες στον Βόλο – Η στιγμή που η γη «καταπίνει» λεωφορείο

Τα ορμητικά νερά στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα είχαν σαν αποτέλεσμα να υποχωρήσει το έδαφος και η γη να “καταπιεί” ολόκληρο λεωφορείο το οποίο ήταν σταθμευμένο δίπλα στο πεζοδρόμιο.

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή που το λεωφορείο βουλιάζει και εξαφανίζεται σχεδόν μέσα στα νερά.

Πηγή: gegonota.news

Απίστευτες εικόνες στο νότιο Πήλιο: Γέμισε αυτοκίνητα η θάλασσα

Βιβλική είναι η καταστροφή στην περιοχή Μικρό στα παράλια του νότιου Πηλίου, όπου αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα από τους ορμητικούς χειμάρρους.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, τουλάχιστον 6-7 οχήματα παρασύρθηκαν από τα νερά και κατέληξαν στη θάλασσα, με την ορμή του χειμάρρου να είναι ασταμάτητη, καθώς η βροχή πέφτει ασταμάτητα εδώ και μερικές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, που δοκιμάζεται όσο καμία άλλη αυτή την ώρα από την κακοκαιρία «Daniel».

Αυτοκίνητα στη θάλασσα και στον Άη Γιάννη

Εικόνες καταστροφής από Βόλο και Πήλιο

 

 

Κακοκαιρία Daniel: Νεκρός ηλικιωμένος κτηνοτρόφος – Καταπλακώθηκε από τοίχο που κατέρρευσε

Θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, στην περιοχή του Ανω Βόλου, που σαρώνει τον Βόλο και τη Μαγνησία, έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Ανω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

Κακοκαιρία Daniel: Προβλήματα στην Λάρισα

Συνεχίζεται με ένταση η κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ανέμους στο νομό Λάρισας, με τα προβλήματα ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σε αρκετές περιοχές περιφερειακά της πόλης υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, όπως και σε αρκετά χωριά του νομού. Επίσης έχουν καταγραφεί και πτώσεις δέντρων, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Παράλληλα σήμερα υπήρξε και ακινητοποίηση αυτοκινήτων λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, στην οδό Καρδίτσης προς το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας με τα συνεργεία του δήμου να βρίσκονται καθ’ οδόν στα σημεία, όπως και η πυροσβεστική, όπου χρειάζεται η συμβολή της.

Κακοκαιρία Daniel: Bομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει παραλία στην Ηλεία 

Η κακοκαιρία Daniel έδειξε τα δόντια της και στην Ηλεία προκαλώντας προβλήματα στο πέρασμά της.

Χθες το απόγευμα, οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση, ισοπέδωσαν στην κυριολεξία τα πάντα στην παραλία του Επιταλίου.

Ομπρέλες, ξαπλώστρες και ο πύργος του ναυαγοσώστη, παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους με την εικόνα να θυμίζει… βομβαρδισμένο τοπίο.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα

Μήνυμα του 112 εστάλη σε κατοίκους στην Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα για την κακοκαιρία Daniel που είναι σε εξέλιξη, καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Το φαινόμενο της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνετε το έργο των αρχών».

Κακοκαιρία Daniel – Λέκκας: Ακραίο φαινόμενο πλήττει την ανατολική Θεσσαλία

Για ακραίο καιρικό φαινόμενο μιλά ο Ευθύμης Λέκκας σχετικά με την βροχόπτωση στην ανατολική Θεσσαλία.

Τονίζει ότι είναι θετική η εικόνα από τις περιοχές του Πηλίου και καυτηριάζει το γεγονός ότι αγνοήθηκε από πολλούς το μήνυμα από το 112.

Αναλυτικά ο κ. Λέκκας επισημαίνει:

Τα πρωτοφανή ύψη βροχοπτώσεων στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Θεσσαλίας συνιστούν ένα ακραίο φαινόμενο. Ειδικά στο Πήλιο, καταγράφηκε μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα πάνω από 500mm ύψος βροχής με εξαιρετικά μεγάλη ραγδαιότητα.

Το μέγεθος της βροχόπτωσης παρ’ότι πρωτοφανές, δικαιολογείται απόλυτα με βάση τα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης αφενός, και αφετέρου λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα και της εγκάρσιας επιμήκους διάταξης του Πηλίου προς το μέτωπο της κίνησης του συστήματος.

Παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος ήταν εξαιρετικά υψηλός και ακραίος, εντούτοις η πρώτη εικόνα από τις επιπτώσεις στις υποδομές στην περιοχή του Πηλίου, είναι θετική.

Οι υποδομές στον ορεινό όγκο του Πηλίου είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές σε αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα, δεδομένου ότι μετά τις βροχοπτώσεις του 2017 και τις καταστροφές που προκλήθηκαν, έγινε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μία συστηματική προσπάθεια για την κατασκευή των υποδομών με βάση νέα δεδομένα, που συνέβαλε στην αυξημένη ανθεκτικότητα των έργων.

Εξαιρετικά απροσδιόριστος παράγοντας στον πλημμυρικό κίνδυνο ωστόσο παραμένει το ποσοστό της στερεοπαροχής, δηλαδή η ποσότητα των φερτών υλικών που παρασύρονται από τη βροχή και τα ορμητικά νερά, η οποία στο Πήλιο και ευρύτερα είναι σημαντική λόγω του ευαποσάθρωτου χαρακτήρα των γεωλογικών σχηματισμών και ιδιαίτερα των σχιστολιθικών σχηματισμών, που απαντούν στην περιοχή.

Επισημαίνεται τέλος ότι σημειώθηκε πλήθος περιπτώσεων μη συμμόρφωσης προς τις οδηγίες δια μέσου του 112, γεγονός το οποίο κυρίαρχα αποδίδεται στην άγνοια ή στη μειωμένη αντίληψη κινδύνου.

Θεσσαλονίκη: Ήχησε το 112 για την κακοκαιρία

Μήνυμα από το 112 έλαβαν μετά τις 9.30 το πρωί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης για την κακοκαιρία Daniel που είναι σε εξέλιξη και πλήττει περιοχές της χώρας. Το μήνυμα συστήνει στους πολίτες να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους, διευκολύνοντας το έργο των Αρχών.

Μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης από την επέλαση της κακοκαιρίας.

Κακοκαιρία Daniel – Βόλος: Κλειστές οι υπηρεσίες – Χωρίς ρευμα το Νότιο Πήλιο – Πλημμύρες και στη Σκιάθο

Κλειστές είναι σήμερα οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι δεν μετέβησαν στις δουλειές τους.

Το πρόβλημα επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές και έχει κλείσει ο δρόμος Σκιάθου – Κουκουναριών.

Κακοκαιρία «Daniel»: «Βουλιάζει» ο Βόλος από την βροχήΚακοκαιρία «Daniel»: «Βουλιάζει» ο Βόλος από την βροχή - Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος Κακοκαιρία «Daniel»: «Βουλιάζει» ο Βόλος από την βροχή - Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος και απαγόρευση κυκλοφορίαςΚακοκαιρία «Daniel»: «Βουλιάζει» ο Βόλος Κακοκαιρία «Daniel»: «Βουλιάζει» ο Βόλος από την βροχή Κακοκαιρία «Daniel»: «Βουλιάζει» ο Βόλος από την βροχή - Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος και απαγόρευση κυκλοφορίας

Κακοκαιρία «Daniel»-Αρναούτογλου: «Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο ποτέ στη ζωή μου»

«Προσοχή, προσοχή, προσοχή!» τονίζει σε ανάρτησή του για την κακοκαιρία Daniel ο Σάκης Αρναούτογλου, αναφερόμενος στα τεράστια ύψη βροχής κατά τόπους στη Μαγνησία με ήδη μεγάλα προβλήματα!

«Αν επαληθευθούν και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείεται να μετατραπούν μεγάλα τμήματα της Θεσσαλικής πεδιάδας σε λίμνες έως και την Πέμπτη το πρωι- τα προβλεπόμενα ύψη βροχής που δίνουν τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα και για το επόμενο 36ωρο είναι πρωτοφανή και δεν έχω δει παρόμοια ποτέ στη ζωή μου μέχρι σήμερα!!Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στην περιοχή και λάβετε τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας!!!

Στο βίντεο φαίνεται η εμμονική ανατροφοδότηση των καταιγίδων ανοιχτά των Σποράδων και της Εύβοιας κινούμενες κυρίως προς τη Μαγνησία και πιο εξασθενημένες προς την υπόλοιπη Θεσσαλία και στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, μια κατάσταση που φαίνεται ότι θα διατηρηθεί και το επόμενο 36ωρο», τονίζει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Κακοκαιρία Daniel: Συνεχίζει την επέλασή της με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 3/9, πιο αναλυτικά:

Σήμερα τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια) και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο β. κατά περιόδους στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Επιπλέον μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστεί η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.

Αύριο ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας LIVE:

 Κακοκαιρία Daniel: Νύχτα κεραυνών στη Μαγνησία

Η κακοκαιρία Daniel σάρωσε τη νύχτα την Μαγνησία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται από τα μεσάνυχτα ενώ ασταμάτητη είναι η κεραυνική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον χάρτη του meteo η Μαγνησία σαρώθηκε μέχρι τις 5 το πρωί από τους κεραυνούς. Τα δεδομένα τα οποία παρουσιάζονται στον χάρτη προέρχονται από το δίκτυο ανίχνευσης αστραπών ΖΕΥΣ το οποίο λειτουργεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το δίκτυο περιλαμβάνει έξι δέκτες στην Ευρώπη (Chibolton στην Αγγλία, Roskilde στη Δανία, Ιάσιο στη Ρουμανία, Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο, Λάρνακα στην Κύπρο και Mazagon στην Ισπανία).

Από τα μεσάνυχτα η βροχή είναι ασταμάτητη και οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνεχιστούν έως και την Τετάρτη. Επισημαίνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ σε ανάρτησή του δίνει εικόνα για την κίνηση της κακοκαιρίας με την ραγδαιότητα της βροχής από τον δορυφόρο κάθε 15 λεπτά.

Κακοκαιρία Daniel – Τρελαμένος ο Μπέος με οδηγούς: Πού πάτε ρε άνθρωποι – Γυρίστε στα σπίτια σας, θα πλημμυρίσει όλος ο Βόλος»

Οργισμένος ήταν το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, καθώς η κακοκαιρία Daniel «χτυπάει» με σφοδρότητα την πόλη προκαλώντας ήδη σημαντικά προβλήματα.

Ο κ. Μπέος βγήκε από το δημαρχείο και άρχισε να φωνάζει σε οδηγούς που κινούνταν στους πλημμυρισμένους δρόμους του Βόλου.

«Πού πανε όλοι αυτοί; Είναι για τρέλα αυτό που συμβαίνει. 100 φορές το είπαμε» ακούγεται να λέει ο κ. Μπέος στο βίντεο που ανάρτησε στο Facebook.

«Κάνω έκκληση στον κόσμο μην κυκλοφοράτε. Από χθες τα λέμε, δεν μπορούν να βγουν τα μηχνήματα έξω. Πού πάτε ρε άνθρωποι, πού πάτε ρε σεις. Κοίτα που είναι το νερό» συνέχισε ο δήμαρχος Βόλου με το νερό να φτάνει στο γόνατό του.

«Κοιτάξτε πού είναι το νερό. Δεν ακούτε, πού πάτε όλοι εσείς; Από χθες σας λέμε, θα σπάσουν τα ποτάμια, ξέρετε τι νερό έρχεται; Πηγαίνετε στα σπίτια σας» πρόσθεσε ο Αχιλλέας Μπέος.

Σήμερα, Τρίτη 5-9-2023, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. κατά περιόδους έως το απόγευμα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

β. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο

γ. κατά περιόδους στο νομό Αττικής και τη δυτική Κρήτη

δ. από το μεσημέρι έως το βράδυ στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Την Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από σήμερα το βράδυ έως το βράδυ της Τρίτης 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα σε Κεντρική Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία), Θεσσαλία, Σποράδες, Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία και τις πρωινές ώρες τοπικά στην Αιτωλοακαρνανία), Βόρεια Εύβοια, Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο (Δυτική Κορινθία, Μεσσηνία) και τοπικά στη Δυτική Κρήτη, θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 20 βαθμούς), 19 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 16 έως τους 23 βαθμούς στην Ήπειρο), 21 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 31 βαθμούς), 22 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Κεντρικό Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα θαλάσσια παραθαλάσσια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες έως το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους ισχυρές.
  • Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική Κρήτη, κατά περιόδους, και στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους ισχυρές.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com