Καλεντερίδης στον Realfm 97,8: Δεν υπάρχει προσέγγιση, υπάρχει διολίσθηση της Ελλάδας στις θέσεις της Τουρκίας

Για τις τουρκικές προκλήσεις και τα ελληνοτουρκικά μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο Σάββας Καλεντερίδης.

by Times Newsroom

Όπως είπε, «έχουμε την άσκηση «Θαλασσόλυκος». Τα πυρά θα ξεκινήσουν την ημέρα που θα πατάει ο κ. Μητσοτάκης στην Άγκυρα. Έχουμε τη δέσμευση περιοχής στην «καρδιά» του Αιγαίου για έρευνα και διάσωση, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι τα όρια της έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας περιορίζονται στο FIR της Κωνσταντινούπολης. Από εκεί και πέρα οι οποιεσδήποτε διεκδικήσεις είναι παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Η άσκηση «Θαλασσόλυκος» και η «Έφεσος» που βρίσκεται σε εξέλιξη, γίνονται για δοκιμή επιχειρησιακών σχεδίων για να καταλάβουν ένα νησί της Ελλάδας».

Ο κ. Καλεντερίδης πρόσθεσε ότι «ο Ερντογάν θέλει να καθιερωθεί τελικά ότι η διαδικασία της προσέγγισης θα γίνεται παράλληλα με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν θέλει να κάνει πόλεμο για να ελέγξει το Αιγαίο, έχει στρατηγική με «βελούδινο τρόπο» να ιδιοποιηθεί την περιοχή που περιλαμβάνεται στον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας». Όταν βάζεις στην ψυχή των παιδιών από το Δημοτικό – Γυμνάσιο συγκεκριμένα στερεότυπα – στην Τουρκία η λέξη πατρίδα διατηρεί την ιερότητά της-, αυτό αύριο σε συνειδητοποιημένους πολίτες θα περάσει ως εμπεδωμένη άποψη ότι «το μισό Αιγαίο μας ανήκει».

Όταν κάναμε τη Διακήρυξη Φιλίας έπρεπε να βάλουμε και ένα πλαίσιο. Το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας και το να μπει στα σχολικά βιβλία συνάδει με τη Διακήρυξη; Με αυτά που κάνουμε ακυρώνουμε την υπόσταση της Ελλάδας ως κράτος».

Ο κ. Καλεντερίδης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει προσέγγιση, αυτό είναι ένα ψέμα. Η Ελλάδα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν κανονικό κράτος. Δηλ. έχουμε τη Γαλάζια Πατρίδα και η Ελλάδα δεν έχει κάνει διάβημα, από όσα γνωρίζω. Όταν τρίτες χώρες βλέπουν ότι η Ελλάδα δεν αντιδρά σε όλα όσα συμβαίνουν, υπό ποία έννοια εμείς περιμένουμε αλληλεγγύη όταν ξυπνήσουμε και πούμε «ααα… η Τουρκία κάνει αυτό». Η Τουρκία τα κάνει συνέχεια, ενώ εμείς ακολουθούμε τη διαδικασία της λεγόμενης προσέγγισης. Δεν υπάρχει προσέγγιση. Υπάρχει διολίσθηση της Ελλάδας στις θέσεις της Τουρκίας. Οι πολιτικοί έχουν τις δικές τους ατζέντες. Όποιος γνωρίζει και βλέπει αυτή την κατάσταση θεωρεί ότι η Ελλάδα αυτοαναιρείται ως κράτος με όσα κάνει».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com