Κασσελάκης: Φτυάρι, κάμερα, πάμε… – Φθηνό σόου λαϊκισμού στη Θεσσαλία

Σε ένα σόου με πρωταγωνιστή τον εαυτό του και κομπάρσους -χωρίς τη θέλησή τους οι περισσότεροι- τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μετέτρεψε την επίσκεψή του στην περιοχή που έπληξαν οι πρόσφατες πλημμύρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

by Times Newsroom

H αυτοψία υπό τη συνοδεία των τηλεοπτικών συνεργείων -που τα είχαν καλέσει από προχθές, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης πριν μπει στα σπίτια των ταλαιπωρημένων ανθρώπων τούς έλεγε «μην μπαίνετε μέσα» για να τον συνοδεύει μόνο το δικό του συνεργείο- κατέληξε σε παρωδία.

Οι Ελληνες τηλεθεατές και χρήστες των social media έβλεπαν τον κ. Κασσελάκη να φτυαρίζει λάσπες μπροστά στις κάμερες, μόλις τελείωνε το πλάνο να αφήνει το φτυάρι και την άλλη στιγμή να βγάζει σέλφι χαμογελαστός. Τον έβλεπαν επίσης να αγκαλιάζει ηλικιωμένες γυναίκες με περίλυπο ύφος και την άλλη στιγμή να συνεννοείται με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο τι λέει ο ένας και τι λέει ο άλλος, δείχνοντας ότι είχαν μοιράσει δηλώσεις και ρόλους από πριν.
«Ο χρόνος έχει παγώσει για τον κόσμο. Η αλυσίδα της ζωής από τα φάρμακα μέχρι τα παιδιά έχει παγώσει. Είναι στη μοίρα τους. Πολλοί δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση. Αλλά και να πάρουν αποζημίωση, πάλι μόνοι τους είναι. Πρέπει κυριολεκτικά να ξελασπώσουν την κατάσταση μόνοι τους», έλεγε στις κάμερες και μετά στρεφόταν προς τον κ. Φάμελλο και χαμηλόφωνα του έλεγε «αυτό το λες εσύ…».

Οταν όμως ένας κάτοικος της περιοχής του φώναξε στα σοβαρά «να φύγετε από εδώ» και δεν υπάκουσε στο «ήρεμα» που του είπε ο κ. Κασσελάκης, απαντώντας «μη μου λες ήρεμα εμένα», τότε αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να πάει στο διπλανό σπίτι.

«Είναι απαράδεκτο και εσείς τραβάτε όλο το ζόρι. Και έρχεται από πάνω και σας χαστουκίζει. Είναι απαράδεκτο, τιμωρήστε τον!», φώναξε σχολιάζοντας τον Αχιλλέα Μπέο, αν και χθες δεν προσπάθησε μπροστά στις κάμερες να τον «χρεώσει» στη Ν.Δ., όπως προσπαθεί όλος ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες.
«Η φράση που ακούμε παντού. Η φράση που μας πληγώνει», συνέχισε σε άλλη ανάρτηση, ενώ στο τέλος του βίντεο που ανήρτησε ακούγεται υποκριτικά η φράση προς τον δικό του καμεραμάν: «Τράβα, όχι για το σόου, αλλά για να δείξουμε τον εθελοντισμό».

«Σφάζονται» για το Συνέδριο

Η άκρως λαϊκιστική στάση Κασσελάκη έχει προκαλέσει πολλά αδιέξοδα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και εκείνοι που τον υποστηρίζουν, δείχνουν αμηχανία μπροστά στα επίμονα ερωτήματα των συντρόφων τους, που μιλούν για «ξεφτιλίκια» και αλλοίωση του κόμματος, ενώ εκτός ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα αυτός ήταν, απλώς ο Τσίπρας κάποια πράγματα τα κάλυπτε…

Ενδεικτικά, ο Πάνος Σκουρλέτης, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι η «Ομπρέλα» ετοιμάζει έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο, είπε χθες στο OPEN ότι θα είναι ολέθριο να μη γίνει Συνέδριο τον Νοέμβριο, γνωρίζοντας ότι οι «προεδρικοί» το πάνε για Φεβρουάριο.

«Απορώ με την ευκολία που κεντρικά πολιτικά στελέχη – αναφέρατε τον Νίκο Παππά- λένε “τι να κάνουμε; ας μην κάνουμε Συνέδριο”. Θεωρούμε ότι με την ανάδειξη Κασσελάκη λύθηκαν τα προβλήματα; Δεν υπάρχουν τρέχοντα ζητήματα; Η Πολιτική Γραμματεία πρέπει να τοποθετηθεί σε θέματα πολιτικών κατευθύνσεων. «Αν παραδοθούμε σε ένα απολύτως προεδροκεντρικό και προσωποπαγές κόμμα ίσως να μη χρειάζεται (σ.σ.: να συγκληθούν τα όργανα), αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει γι’ αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας όφειλε να μην επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ονόματός του», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ίδιος είναι βέβαιος πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο παρασκήνιο στήριξε την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com