Ένας αναπληρωτής καθηγητής στο Λας Βέγκας και ένας μαθητής πιάστηκαν στα χέρια σε έναν γεμάτο διάδρομο μπροστά σε άλλους μαθητές, ύστερα από διαμάχη στην τάξη που ξεκίνησε για τη ρατσιστική επίθεση από πλευράς του μαθητή.

Ο Ρεκουόν Σμιθ, 27 ετών, κατηγορείται ότι καβγάδισε με τον μαθητή του γυμνασίου Valley την Πέμπτη, όταν ζήτησε από τον έφηβο, ο οποίος φέρεται να μιλούσε ρατσιστικά, να φύγει από την τάξη, σύμφωνα με το 8NewsNow. Ο λεκτικός καβγάς κατέληξε σε σωματικό, όταν ο μαθητής φέρεται να έβαλε τα χέρια του στον Σμιθ.

Βίντεο απαθανάτισε τους δυο τους να μαλώνουν και να παίζουν μπουνιές, προτού ο Σμιθ τελικά ρίξει κάτω τον μαθητή. Αφού ο μαθητής βρίσκεται στο πάτωμα, ο Σμιθ στέκεται από πάνω του φωνάζοντας, ενώ ο μαθητής σηκώνεται και βάζει τα χέρια του μπροστά.

Ο καθηγητής παρέμεινε πάνω από τον μαθητή, ρίχνοντας αρκετές γροθιές ακόμα, μέχρι που συμμαθητές βοήθησαν τον μαθητή να σηκωθεί από το έδαφος, σύμφωνα με το Fox 5 Vegas. «Θα φυλακιστείς», φέρεται να φώναξε γελώντας ο μαθητής καθώς τον απομάκρυναν.

«Βλέπω έναν δάσκαλο να παλεύει με έναν μαθητή, ουάου»», είπε στο KTNV ο μαθητής του γυμνασίου Valley, Andrew Acevez. «Και τότε ο δάσκαλος απλώς στέκεται από πάνω του, απλώς τον χαστουκίζει, του λέει πράγματα, και λέω ουάου, αυτό είναι τρελό».

«Είμαστε ενήμεροι για μια διαμάχη που περιλαμβάνει ένα μέλος του προσωπικού και έναν μαθητή», έγραψε η διευθύντρια του γυμνασίου Valley, Κίμπερλι Πέρι-Κάρτερ σε ένα μήνυμα προς τους γονείς την Πέμπτη.

«Οι πληροφορίες είναι σε αρχικό στάδιο, ωστόσο παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι το CC SDPD ερευνά το θέμα. Μόλις έχουμε πληροφορίες να μοιραστούμε, θα ενημερώσουμε την κοινότητά μας», έγραφε το μήνυμα που έλαβε η KVVU.

Ο Σμιθ δέχτηκε πολλές κατηγορίες που προέκυψαν από τον καβγά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Newyorkpost». Κατηγορήθηκε για συμπεριφορά που οδήγησε σε σοβαρή σωματική βλάβη, επίθεση σε μαθητή σε σχολική ιδιοκτησία και απειλή για σωματική βλάβη σε μαθητή του σχολείου.

Ο καθηγητής κρατείται στο κέντρο κράτησης της κομητείας Clark με εγγύηση 9.000 δολαρίων, με την επόμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο να έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή. Ο μαθητής συνελήφθη επίσης με αδιευκρίνιστες κατηγορίες.

«Η βία σε οποιαδήποτε μορφή είναι απαράδεκτη και αντίκειται στις θεμελιώδεις αρχές της εκπαίδευσης και του σεβασμού. Οποιαδήποτε διαμάχη μεταξύ δασκάλου και μαθητή διερευνάται διεξοδικά και λαμβάνονται τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα», έγραψε η σχολική περιφέρεια.

Από τον Σμιθ, ο οποίος άρχισε να εργάζεται για τη Σχολική Περιοχή Clark County τον Νοέμβριο του 2023, αφαιρέθηκε η άδεια να εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής και δεν είναι πλέον κατάλληλος για εργασία στην περιφέρεια.

Το αστυνομικό τμήμα του CCSD χρησιμοποιεί το βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο, όπως ανέφεραν πηγές στο KLAS-TV.

Το περιστατικό της Πέμπτης είναι το τελευταίο σε μια σειρά βίας μεταξύ μαθητών και δασκάλων σε όλη τη χώρα.