ΚΚΕ για ψήφο Ελλήνων εξωτερικού: Μνημείο υποκρισίας, τυχοδιωκτισμού, ψηφοθηρίας και ψεμάτων

«Η θέση του ΚΚΕ είναι σταθερή, ξεκάθαρη και θέση αρχών»

by Times Newsroom

«Μνημείο υποκρισίας, τυχοδιωκτισμού, ψηφοθηρίας και ψεμάτων», χαρακτήρισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, το νομοσχέδιο για την άρση περιορισμών για εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, εκλογέων του εξωτερικού, επισημαίνοντας πως ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους, αφού παραχωρεί δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση, με βάση και την αστική λογική της ενεργητικής σχέσης δικαιώματος και υποχρέωσης.

Αφού ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, στην οποία εξελίσσεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου, ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο ανοίγει πάρα πολύ επικίνδυνους δρόμους για την αλλοίωση του εκλογικού σώματος, αλλά και τελικά του εκλογικού αποτελέσματος, αφού καταργώντας κάθε κριτήριο που ίσχυε μέχρι σήμερα, με βάση το νόμο του 2019, δίνει τη δυνατότητα να διαμορφωθεί ένα εκλογικό σώμα, δυνητικά τεράστιο και ανυπολόγιστο που θα περιλαμβάνει ψηφοφόρους χωρίς κανέναν οικονομικό και κοινωνικό δεσμό με την Ελλάδα, θα περιλαμβάνει ψηφοφόρους που έρχονται ενδεχομένως μόνο για διακοπές στη χώρα, που θα συμμετέχουν στις εκλογές με κριτήριο τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες των χωρών όπου κατοικούν και το κυριότερο, δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια από την όποια πολιτική τους επιλογή.

Ο κ. Γκιόκας είπε ότι η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν το νομοσχέδιο πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό ότι με αυτό θα συνδιαμορφώνουν ψηφοφόροι, που δεν εργάζονται στην Ελλάδα, το είδος των εργασιακών σχέσεων (αν ισχύει 8ωρο ή 10ωρο), θα συνδιαμορφώνουν το ύψος της σύνταξης που θα παίρνουν οι συνταξιούχοι, χωρίς οι ίδιοι να λαμβάνουν σύνταξη, θα συνδιαμορφώνουν τι σχολεία και τι νοσοκομεία θα έχουμε στην Ελλάδα, όταν οι ίδιοι δεν θα επισκεφτούν ποτέ αυτά τα σχολεία και τα νοσοκομεία, θα συνδιαμορφώνουν τι φορολογία θα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, χωρίς αυτοί να πληρώνουν ποτέ, θα συνδιαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική που θα εφαρμόζεται, όταν δεν θα κληθούν οι ίδιοι να υπερασπιστούν τα σύνορα.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ χαρακτήρισε ως παράδειγμα υποκρισίας εκ μέρους της κυβέρνησης, τον ισχυρισμό ότι διευκολύνονται όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και αντέτεινε πως η κυβέρνηση δεν λέει ότι σύμφωνα με το δίκαιο του αίματος, που ισχύει στη χώρα μας για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, ο Έλληνας υπήκοος προσδιορίζεται από τα γονίδια του, και αυτοί οι εγγεγραμμένοι τελικά, μπορούν να διευρυνθούν σε απροσδιόριστο αριθμό. Όπως ανέφερε, σήμερα οι εγγεγραμμένοι είναι περίπου 800.000, όμως με το υφιστάμενο δίκαιο της ιθαγένειας και το δίκαιο του αίματος, αυτός ο αριθμός μπορεί να πάει στα δύο ή τρία εκατομμύρια, γεγονός που «ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, διευρύνεται ανυπολόγιστα το εκλογικό Σώμα και διαμορφώνονται προϋποθέσεις για καταλυτική αλλοίωσή του και για ανοιχτή επίδραση στο εκλογικό αποτέλεσμα». Ακόμη, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει κανένα όριο στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας και άρα την αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν τη δυνατότητα αυτή, μετανάστες τρίτης ή και τέταρτης γενιάς που δεν έχουν καμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.

«Απέναντι στην άθλια υποκρισία και τα πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης, η θέση του ΚΚΕ είναι σταθερή, ξεκάθαρη και θέση αρχών, γεγονός που αποδείχθηκε και στο αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, όπου το ποσοστό του ΚΚΕ στους απόδημους ήταν περίπου το διπλάσιο των ψήφων από αυτό που πήρε εντός της επικράτειας» είπε και καταλήγοντας καταλόγισε στην κυβέρνηση την υπονόμευση των κριτηρίων του προηγούμενου νόμου, ενώ τόνισε ότι απεναντίας από ότι ισχυρίζεται η κυβέρνηση περί συναφών πρακτικών από άλλες χώρες, δεν τις έλαβε υπόψη της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com